bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Do očí bijící faul! Bruins hřímají nad Bozakovým manévrem, připraví je o Stanley Cup?

7. června 2019, 10:00

Tomáš Zatloukal

Legendární Cam Neely v bostonské lóži popadl láhev a prudce s ní mrštil. Ledovou plochu v TD Garden zasypaly předměty, rozčílení fanoušci házeli vším možným. Noel Acciari se opíral o koleno a chrlil výčitky směrem k rozhodčím. Bruce Cassidy nevěřícně kroutil hlavou. Ano, neodpískaný faul Tylera Bozaka vzbudil prudký výbuch emocí. A také přihrál St. Louis mečbol.

Vše se událo následovně.

Bozak v 51. minutě pátého finále Stanley Cupu přispěchal v útočném pásmu Bluesmanů k levému mantinelu, kde měl puk pod kontrolou Acciari. Hokejkou se snažil zasáhnout kotouč, jenže si počínal tak nešikovně, že bostonského hráče podmetl.

Acciari se silně praštil o led, Bozak se otáčel na arbitry s výrazem "já nic, já muzikant." Sudí zjevný faul neodpískali. St. Louis se dostalo k puku a David Perron s velkou porcí štěstí překonal Tuukku Raska v brance Medvědů.

Sociální sítě rychle zaplavily příspěvky kritizující muže v pruhovaném za hrubou chybu. A za zásadní ovlivnění klíčové partie.

Stejně to viděl i bostonský kouč Bruce Cassidy. S Toreym Krugem se dokonce shodl, že za skandální verdikt může Craig Berube, trenér Blues měl dostat sudí pod tlak svou kritikou po třetím duelu. "Od té doby se výkony arbitrů změnily," myslí si Cassidy.

V průběhu série řekl, že si na rozhodčí stěžovat nebude, pokud nepůjdou vyloženě proti Medvědům. Teď takový pocit měl a styl, jakým se rozhodoval mač číslo 5 označil za do očí bijící. Zákrok na Acciariho pak hodnotil totožnými slovy.

Sám Acciari řekl, že je pro něj není lehké takovou křivdu přijmout. Věřil, že Bozak bude vyloučen a že se hra přeruší. "Je to pořádně hořká pilulka." A dodal, že přehlédnutí Bozakova faulu mělo zásadní vliv na výsledek.

Server NBC Sports upozorňuje, že Boston sice o jednu jasnou přesilovku přišel, nicméně měl k dispozici tři další (St. Louis jen jednu) a doplatil na nevyužívání šancí.

Porážka v pátém finále pro Medvědy znamená značnou komplikaci, jen 28 procent týmů dokázalo zvrátit válku o Stanley Cup, poté co ztratilo právě tuto kruciální bitvu. Šesté utkání se navíc hraje na kluzišti Blues.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.