bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Další problém Toronta, Muzzin si nezahraje čtyři týdny

27. února 2020, 16:01

Jakub Hromada

Maple Leafs letos procházejí pořádnou zkouškou. Trápí je zranění, ale i výkony mnohých hráčů. Jedním ze světlých bodů byl Jake Muzzin, ovšem ten v posledním zápase zblokoval střelu soupeře a je z toho zlomená ruka. Konkrétně bude mimo na jeden měsíc.

Jake Muzzin již letos jedno trápení prodělal. Byla to rovněž zlomenina, tehdy pravého chodidla po zblokování střely P.K. Subbana, což ho vyřadilo ze hry na deset utkání.

Prostor tak dostanou mladší, hlavně Rasmus Sandin. Ten již poznal, jaké to je, když se na něj uvalí tíha okamžiku. V prvních dvou třetinách posledního duelu s Tampou odehrál pouhých pět a půl minuty. Ve třetí dvacetiminutovce se trenér Keefe musel obejít bez již zraněného Muzzina a švédský obránce na ledě strávil takřka polovinu celé periody.

A jeho pozice je ještě silnější, jelikož na marodce již pár týdnů vysedává dvojice Morgan Rielly – Cody Ceci. Oba mají trable s dolními končetinami, první má zlomenou nohu, druhý podvrtnutý kotník.

Nepočítá se příliš se slovenským obráncem Marinčinem, tudíž po Tysonu Barriem je druhým nejzkušenějším bekem Leafs Travis Dermott. Třiadvacetiletý Kanaďan odehrál 151 utkání v NHL a zřejmě se posune do prvního obranného páru právě k lídrovi Barriemu. 

Velká role se nově připisuje i dalšímu Švédovi, Timothy Liljegrenovi, jenž měl podobně jako Sandin zapadnout natrvalo do elitní šestice defenzívy až příští sezónu. Kanadský klub potřebuje bojovat jako sůl, aby se dostal do play-off, a proto dostávají mladíci velkou dávku zodpovědnosti.

„Tito hráči jsou velmi důležití pro budoucnost našeho týmu a dostání takovéto pozice takhle před play-off je pro ně obrovská zkušenost,“ hovořil trenér Maple Leafs, Sheldon Keefe. „Potřebují udělat další krok ve svém vývoji a zatím se nám za nabídnutou minutáž odvděčují skvělými výkony.“

Toronto má před sebou veledůležitých 18 zápasů, které určí jeho osud. 

Plánovaná obranná šestice Maple Leafs po zranění Muzzina:

Travis Dermott – Tyson Barrie

Rasmus Sandin – Justin Holl

Calle Rosén – Timothy Liljegren

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.