bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Dal si sprchu a najednou nemohl chodit. Johansen popisuje následky zranění

25. května 2017, 15:21

David Motloch

Ryan Johansen čelí velké smůle. Jeho tým se probojoval do historického finále, nicméně tyto boje se odehrají bez kanadského hračičky. Za vším stojí zranění ze druhé třetiny čtvrtého zápasu v sérii proti Anaheimu, kdy si na Johansena u mantinelu počíhal obránce Josh Manson.

Na rodákovi z Vancouveru bylo vidět citelné otřesení, avšak zápas dokázal odehrát do konce. Smůlou ale nakonec ani nebyla tak porážka Preds v prodloužení, jako následný rychlý pozápasový nástup zranění na Johansenově levé noze. Ten se o kuriózním zranění rozpovídal v rozhovoru pro vancouverské rádio.

„Bylo naprosto šokující, jak moc mi najednou noha otekla. Všechno to odstartoval střet s Mansonem. Narazil na mě kolenem a i když jsem se snažil hit vrátit, udeřil mě do toho pravého místa a od té doby to bylo horší a horší.”

Chvíli se sice zdálo, že by celý střet nemusel mít pro Johansena žádné vážnější následky, vše se ale rychle obrátilo po zápase v šatně. „Stalo se to strašně rychle. Sešel jsem z ledu, shodil výstroj a hned jsem šel za doktory. První věc, která doktory napadla, byl koňar. Tak mi nohu zaledovali a šel jsem do sprchy. Jenže po sprše jsem nemohl najednou ani chodit a obléct si prádlo, tak jsem zavolal trenéra ať mi pomůže do zdravotního střediska. Doktoři se na mě znovu podívali a otok byl najednou asi třikrát tak větší,” popisuje Johansen.

Později se ukázalo, že čtyřiadvacetiletý útočník utrpěl akutní syndrom části na levém stehně (v angličtině: acute compartment syndrome), což je syndrom vyznačující se tím, že se v určité části těla díky velkému tlaku rychle snižuje krevní oběh. 

Šňůra 152 zápasů bez zranění je pryč

Ryan Johansen byl tak nucen vynechat zápasy číslo pět a šest, ale jeho tým se negativními zprávami nenechal ovlivnit. I přes kousající Kačery dokázal dokráčet do finále. Jisté ovšem je, že pro Johansena sezóna předčasně skončila a ve finále si tak s jistotou nezahraje. 

O tom, zda-li to je pro čtvrtého hráče draftu 2010 frustrující, není třeba dlouze psát. Stačí si uvědomit, že Johansen často zraněním nepodléhá. Ve skutečnosti odehrál 152 zápasů po sobě bez jediného vynechání. S trochou paradoxu se ale tato šňůra prolomila nyní, v období tom vůbec nejdůležitějším.

„Je to těžké, nebudu vám lhát. Jsem si jistý, že bude pro mě frustrující neúčastnit se finále, ačkoliv se můj stav zlepšuje,” uzavřel Johansen. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.