bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Coyotes hlásí velký návrat z marodky, uzdravil se gólman Kuemper

25. února 2020, 16:08

Matěj Hodoval

V závěru základní části, kdy se bojuje o postup do vyřazovací části, pomůže Arizoně i gólman Darcy Kuemper. Devětadvacetiletý Američan se vrací po více jak dvou měsících z marodky, připraven by měl být už v nejbližším utkání Yotes.

Darcyho Kuempera postrádal trenérský štáb v čele s Rickem Tocchetem od 20. prosince minulého roku. V utkání proti Minnesotě tehdy utrpěl zranění v dolní části těla.

Kvůli zdravotním potížím byl nucen vynechat i All-Star Game, kam obdržel za své fantastické výkony premiérovou pozvánku.

Nyní by už měl být zdravotně naprosto v pořádku, se svýn týmem také absolvoval celý trénink. Kuemper má za sebou zápas v AHL, kam byl poslán právě z důvodu, aby se rozehrál. V barvách Tucsonu naskočil proti Stocktonu a kryl šestadvacet z osmadvaceti střel.

„Jeho návrat je velké posílení. Vždyť on byl od minulého roku naším nejlepším hráčem. A vždy je těžké, když svého nejlepšího hráče nemáte k dispozici,“ nešetřil slova chvály na adresu svého maskovaného muže Rick Tocchet.

Arizonu čeká divoký závěr základní části. Yotes drží v tuto chvíli ve svých rukavicích poslední postupové místo v Západní konferenci, nicméně oproti tabulkovým sousedům mají odehráno více zápasů.

Na záda dýchají Kojotům především Winnipeg s Nashvillem. Jets na Arizonu ztrácejí jeden bod, jedno utkání pak mají k dobru. Nashvillu chybí na postupové místo body dva, oproti Coyotes mají hned o čtyři odehraná klání méně.

Bilance Pouštních psů při Kuemperově absenci činí 11-13-4. Devětadvacetiletý Kanaďan naskočil před svým zraněním do pětadvaceti duelů, z nichž vzešel s 92,9% úspěšností zákroků a průměrem 2,17 inkasované branky na zápas.

Rodák ze Saskatoonu by měl být připraven od začátku nadcházejího představení Kojotů. Kuemper se s největší pravděpodobností vrátí mezi tři tyče 26. února, kdy od 03:00 středoevropského času hostí Arizona Floridu.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.