bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Chvíli nám trvalo, než jsme si sedli, říká Frk ke slabému úvodu Red Wings. S životem v Detroitu je moc spokojen

18. listopadu 2018, 10:00

Jiří Sameš , Michal Kuba , Filip Lefenda

(NEW YORK, od našich zpravodajů) – Detroitu Red Wings vůbec nevyšel start do letošní sezony. Zahájil ji totiž sedmi prohrami v řadě - bilance 0-5-2. Od přelomu října a listopadu se ale týmu Jeffa Blashilla začalo poměrně dařit. „Chvíli nám trvalo, než jsme si sedli. Nyní je to zápas od zápasu lepší," říká český útočník Martin Frk.

Vyhráli jste 3:2 na ledě New Jersey Devils. Jak moc důležité body jste získali?

Utkání jsme nezačali dobře. Vletěli na nás celkem rychle. Zvládli jsme ale vyrovnat a nakonec vyhrát. Začátek sezony nebyl v našem podání moc dobrý. Prohráli jsme sedm zápasů za sebou. Každý bod je proto nyní velmi důležitý.

V zápase jste několikrát nastřelili tyč. Cítili jste, že se k vám štěstí nakonec musí přiklonit?

Snad každý myslí na to, že se to změní nebo zlomí. Jsme moc rádi, že jsme poté v prodloužení dali ze situace 2 na 1 gól. Je to skvělé pro tým. Nyní se nám podařilo zlepšit a také vyhrát několik zápasů.

Jak jste zmiňoval, na začátku sezony jste měli sedmizápasovou šňůru proher. Co bylo hlavním problémem neúspěchů?

Nedávali jsme góly. Soupeř jich vždy vstřelil více. Chvíli nám trvalo, než jsme si sedli dohromady. Nyní je to ale zápas od zápasu lepší. Snad budeme i nadále sbírat body a vítězství.

Zvedlo se vám tedy i sebevědomí, když poslední dobou bodujete?

Když se daří týmu, tak každý z hráčů hraje lépe. Každý si více věří a každý si více dovolí, což je samozřejmě jen dobře. Pokud budeme takto pokračovat i nadále, určitě nám to pomůže vyhrát hodně zápasů.

Jak se vy osobně cítíte v dosavadním průběhu sezony?

Nebudeme si nalhávat, je to špatné. Nastupuji ve čtvrté lajně, moc toho tak neodehraji. Nesbírám žádné body. Zatím tedy nic moc.

Máte z Detroitu nějaké náznaky na novou nabídku kontraktu?

Na to je ještě dost času. Kdyby mi nyní i chtěli nabídnout nějakou smlouvu, tak mi vlastně ani nic nenabídnou, s ohledem na mou hru. Máme ale odehraných jen 20 zápasů, sezona je ještě dlouhá.

A jak se vám líbí život v Detroitu?

Jsem spokojen. Nemám si na co stěžovat. Jsem tu druhým rokem a tam, kde bydlím v Royal Oaku, tak je to moc dobré. Žije se tam mnohem lépe, než v centru. Podobný názor má i spousta dalších kluků od nás z týmu. Nemohu si tedy zkrátka na nic stěžovat.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.