bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Chci tady vyhrát Stanley Cup, hlásí Hischier po podpisu sedmileté smlouvy s Devils

20. října 2019, 13:30

Martin Schwarz

Po velkém letním posilování udělali New Jersey Devils další krok ke světlé budoucnosti. Na sedm let si pojistili předloňskou jedničku draftu Nica Hischiera, kterému ještě do konce letošního ročníku platí nováčkovský kontrakt. Naplnily se tak zvěsti o tom, že generální manažer klubu Ray Shero chtěl mít mladíka co nejdříve pojištěného, aby v létě nedošlo k podobné přetahované, jaké jsme letos byli svědky u jiných omezeně volných hráčů.

Nico Hischier si v Newarku za sedm let vydělá slušných 50.75 milionů dolarů, ročně dostane 7.25 milionů. To sice ani zdaleka není částka, na kterou si nedávno přišli jeho vrstevníci Mitch Marner a Mikko Rantanen, přesto může být švýcarský útočník spokojený. Na výplatní pásce se mu objeví větší suma, než kterou dostává aktuálně nejlepší střelec NHL David Pastrňák. A vzhledem k tomu, že dosavadním Hischierovým maximem je 52 bodů (20+32) z nováčkovské sezony, vypadá smlouva z jeho pohledu velmi slušně.

„Není žádným tajemstvím, že chci s New Jersey vyhrát Stanley Cup,“ sdělil dvacetiletý štírek novinářům, když po něm chtěli, aby komentoval skutečnost, že by měl červeno-bílý trikot oblékat minimálně do roku 2027. „Nebude to snadné, ale tohle je stoprocentně náš cíl,“ pravil bez zaváhání.

Těžko říci, jaká by byla Hischierova hodnota po skončení aktuálního ročníku, ale je zjevné, že obě strany neměly v plánu nic riskovat. Přestože borce s číslem 13 na zádech nelze srovnávat s generačním talentem Connorem McDavidem, jenž šel také na draftu na řadu jako první, v sestavě Devils patří k nejdůležitějším hráčům. Loni sice nepřesáhl ani padesátibodový milník (17+30), o to více však dokázal mančaftu vypomáhat směrem dozadu. Ďáblové dobře vědí, v čem tkví Hischierovy přednosti.

„Je velmi dobré, že ho máme pojištěného na dlouhou dobu dopředu,“ měl z podpisu radost generální manažer Ray Shero. „Ví, že v naší organizaci může být úspěšný, navíc tady ve městě má všechno velmi rád. Je skvělé, že v kádru bude mít velkou roli i v příštích letech,“ těšilo ho.

Hischier jako Bergeron?

A slova chvály na Švýcara pěl i hlavní trenér Devils John Hynes. Podle něj Nico Hischier patří k nejlepším hokejistům svého typu v lize.

„Je to centr, který může každé utkání strávit na ledě spoustu času, navíc může nastupovat proti nejlepším hráčům soupeře. Myslím, že se v budoucnu zařadí mez hlavní kandidáty na zisk Selke Award, disponuje podobnými herními atributy jako Patrice Bergeron z Bostonu,“ chválil svého svěřence. „Může nastupovat do všech herních situací, do přesilovky i na oslabení,“ dodal ještě.

Setrvání Hischiera dost možná bude mít důležitý efekt i z jiného pohledu. Jakmile se naplno rozběhnou vyjednávání o nové smlouvě s týmovým tahounem Taylorem Hallem, může Ray Shero poukázat na fakt, že na dlouhou dobu udržel pohromadě jádro týmu. Ostatně už během léta udělal stratég Devils maximum proto, aby měl produktivní Kanaďan v Newarku zájem zůstat i po následujícím létě.    

 „Moc se mi líbí, jakým směrem se klubu ubírá a dostávám největší důvěru, jakou může hráč požadovat,“ pochvaloval si Hischier. „Máme mladý a kvalitní tým a žene mě dopředu motivace, abych mu každý den co nejvíce pomohl. V New Jersey se ke mně od prvního dne chovali velmi dobře, i proto tady chci dlouhodobě zůstat,“ uzavřel.

V ročníku 2019/2020 Nico Hischier zatím zapsal dva body za dvě nahrávky, poslední dva duely však ze zdravotních důvodů vynechal. Nemělo by jít ale o žádné vážnější zranění.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.