bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Canadiens počítají ztráty. Byron s Drouinem musí na operaci

19. listopadu 2019, 17:07

Jan Vojkůvka

Doposud v této sezoně se mohli Montreal Canadiens pyšnit tím, že jejich marodka byla, až na pár výjimek, prázdná. Jediným déle chybějícím hráčem byl Jesper Kotkaniemi, jehož trápí třísla. Zatímco jeho návrat se očekává možná už o víkendu, musí se kanadský tým čerstvě obejít bez Paula Byrona a Jonathana Drouina, kteří se musí podrobit chirurgickým zákrokům.

Drouin už má dokonce operaci za sebou, podrobil se jí v pondělí a jednalo se o zákrok v poraněném zápěstí. Ke zranění došlo už v pátek v utkání proti Washingtonu a spekulovalo se nad tím, že se jednalo o zranění, jež způsobil Alexandr Ovečkin.

Po střetu s ruským hokejistou byl Drouin otřesený a musel být vyšetřen v šatně kvůli možnému otřesu mozku. Trenér Claude Julien však popírá, že by i zápěstí měl jeho svěřenec pochroumaný právě od Ovečkina, který Drouina trefil v průběhu druhé třetiny pátečního klání. 

„Stalo se to až ve třetí třetině a na konci zápasu už nemohl dál hrát. Nemá to nic společného, jak někteří říkají, s úderem Ovečkina. Po vyšetření se cítil skvěle, vrátil se na led, ale pak se zranil,“ uvedl trenér Montrealu, pro kterého bude ztráta Drouina nepříjemným zásahem do sestavy.

Čtyřiadvacetiletý křídelník v této sezoně nastřílel 7 branek a přidal 8 asistencí. „Musíme zjistit, nakolik je zranění vážně,“ podotkl Julien. Pro Drouina zatím není stanovena doba absence, odhaduje se však několikatýdenní léčba. 

Několik týdnů bude na marodce i třicetiletý Paul Byron, jehož čeká v úterý operace kolene. I Byron se zranil v utkání proti Washingtonu. V této sezoně zkušený útočník odehrál 19 zápasů, ve kterých nasbíral čtyři kanadské body (1+3).

Ani u něj se zatím neví, jak dlouho by mohl svému týmu chybět. „Nejsem si úplně jistý, jaký typ operace přesně potřebuje,“ přiznal Julien. „Doufáme, že se během několika dnů dozvíme víc ohledně obou operací a budeme schopni stanovit alespoň zhruba dobu, kdy by se oba mohli vrátit.“

Canadiens zatím v této sezoně předvádí velmi slušné výkony a po 20 zápasech mají na kontě 11 výher a celkem 26 bodů. Ve Východní konferenci jsou na čtvrtém místě. Bez Byrona s Drouinem museli nastoupit už v sobotu, kdy hostili doma New Jersery. A prohráli 3:4 po prodloužení.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.