bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Brown nejspíš přijde o kapitánské céčko. Kdo po něm povede Kings?

28. května 2016, 2:07

Vojtěch Balon

Ačkoliv má pořízek Dustin Brown, v Česku známý pro svůj dva roky starý nešetrný zákrok na útočníka Tomáše Hertla, v Los Angeles stále platnou smlouvu na dalších šest let, podle informací TSN mu bylo oznámeno, že s ním Králové už nepočítají jako s kapitánem. Brown tuto funkci zastával od roku 2008.

Na začátku své kariéry platil Dustin Brown za jednu z největších ofenzivních zbraní tehdy průměrných Kings. V sezóně 2007/2008 vsítil úctyhodných 33 gólů a od následujícího ročníku oblékal kapitánské céčko. S přišitím třetího písmene v abecedě na jeho dres s třiadvacítkou na zádech ale přišel pokles v jeho produktivitě, v uplynulém ročníku se Brown zastavil na pouhých jedenácti gólech. To se projevilo také na jeho průměrném času na ledě, rodák z americké Ithacy v poslední době většinou nastupoval až ve třetí formaci.

Proto není až takovým šokem, že se trenér Darryl Sutter a generální manažer Dean Lombardi rozhodli vydat se jiným směrem. Možnost, že Králové adoptují model bez kapitána a se čtyřmi asistenty, je spíše mlhavá, ostatně proč by mělo losangeleské vedení zbavit Browna kapitánského céčka, kdyby neurčilo jeho nástupce?

Vše nasvědčuje tomu, že šestnáctým kapitánem v historii kalifornského klubu bude jeden ze dvojice Anže Kopitar, Drew Doughty. Druhý jmenovaný patří mezi nejlepší zadáky na světě, nicméně v jeho neprospěch hraje fakt, že v uplynulém ročníku neměl na dresu ani asistentské áčko.

To slovinská hvězda Kopitar je Brownovým věrným asistentem už osm let a vše nasvědčuje tomu, že dojde ke střídání stráží. Všestranný centr je už teď tváří klubu, navíc má v kapse monstrózní osmiletou smlouvu, která mu zaručuje příjem ve výši deseti milionů dolarů ročně. Ačkoliv byl oficiálním lídrem týmu otec čtyř synů Dustin Brown, u Kings se toho spoustu točilo právě kolem Kopitara.

Co myslíte, dojde k očekávané změně, nebo céčko dostane Doughty? Anebo někdo úplně jiný, například veterán Matt Greene? 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.