bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Brankářská dvojice jmenovců? Pittsburgh pozval na nováčkovský kemp Matta Murrayho

30. června 2019, 12:00

Matěj Hodoval

Na nováčkovském kempu Tučňáků z Pittsburghu můžete mezi třemi tyčemi zahlédnout velmi známé jméno – Matt Murray. Nejedná se však o dvojnásobného vítěze Stanleyova poháru, nýbrž o jeho mladšího jmenovce.

Pittsburgh na svůj nováčkovský kemp pozval jednadvacetiletého Matta Murrayho. Tento gólman působil v uplynulé sezoně ve vysokoškolské NCAA, nikdy nebyl draftovaný a s National Hockey League ještě nemá zkušenosti.

Měl jsem další nabídky z jiných kempů, ale způsob, jakým ke mně přistoupili a respekt, jaký mi ukázali na začátku sezony... Bylo pro mě zcela jasné, že se rozhodnu pro Pittsburgh,“ líčí mladý brankář.

Jednadvacetiletý Murray je o necelé čtyři roky mladší, devět centimetrů nižší a na zádech nosí místo třicítky číslo jednatřicet. Jeho mnohem zkušenější kolega má na rozdíl od něj na kontě čtyři odchytané sezony v NHL a v kapse hned dva prsteny pro vítěze Stanley Cupu.

O několik centimetrů nižší a jedno číslo vedle,“ usmívá se mladší Murray. „Je to legrace, už jsem si na to zvykl. Dobré téma na konverzaci.“

Pakliže chce následovat svého jmenovce, čeká ho ještě dlouhá cesta. Avšak pokud to dotáhne až do National Hockey League, jeho přáním je zahrát si právě v dresu s tučňákem na hrudi.

Nakonec vlastně nezáleží na tom, jak se jmenujete. Pokud to dotáhnu až do NHL, byl bych velmi rád, kdyby to bylo tady, s Pittsburghem.“

Dočkáme se v brankovišti Penguins dvojice Matt Murray – Matt Murray?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.