bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Brácho, promiň! Jack Hughes prvním gólem v NHL rozhodl sourozeneckou bitvu

20. října 2019, 10:30

Ondřej Mach

Sedm zápasů. Tak dlouho čekal Jack Hughes na první zásah v National Hockey League a v tom osmém se konečně dočkal. A kdy jindy vstřelit první branku, než v souboji proti staršímu bratru Quinnovi a před zhruba 80 rodinnými příslušníky.

Společně vyrůstali, oba byli draftování do nejlepší hokejové ligy světa v prvním kole a nyní za sebou mají úvodní bratrskou bitvu. Jack a Quinn Hughesové zažili výjimečný večer. Vítězně z něj vyšla letošní jednička draftu, která se v první třetině při přesilové hře postarala o jedinou trefu utkání.

„Vstřelit první gól v NHL bylo něco úžasného. Když se vám to povede, tak jen začnete křičet spoustu náhodných věcí,“ rozplýval se po zápase Jack. „Sice to přišlo trochu později, ale přece. Wayne Simmonds mi to na střídačce řekl nejlépe: 'Neexistuje nic podobného'. Je to neskutečný pocit. Snad ho ještě párkrát zažiju.“

Chvíle osmnáctiletého útočníka, kterého mnozí považují za nástupce Connora McDavida, přišla v 15. minutě první periody. Taylor Hall si vyměnil kotouč s obráncem Vatanenem, výbornou přihrávkou našel volného Hughese, jenž z pravého kruhu trefil odkrytou branku a rozjásal tribuny.

 

„Bylo zábavné sledovat Quinna, ale zároveň se musíte soustředit. Je to tvrdá liga,“ řekl prostřední z trojice bratrů Hughesových. „Vancouver je opravdu dobré mužstvo, musíte hrát co nejlépe. Jsem rád, že jsme vyhráli. Byla to zábava.“

Jack se stal druhým nejmladším hráčem Devils, jemuž se podařilo skórovat v NHL. Jeho icetime se zastavil na čísle 13:50, kromě toho si připsal čtyři vyhraná vhazování z dvanácti a jednu střelu na branku.

Výjimečný okamžik kromě Quinna sledovalo na tribuně okolo 80 příbuzných. Někteří z nich si dokonce kvůli duelu nechali vyrobit trička, která nesla loga obou týmů - Vancouveru i New Jersey.

Starší z bratrů na ledě strávil o téměř devět minut více a zblokoval jednu střelu. Hlavně kvůli špatným přesilovkám však jeho tým přišel o čtyřzápasovou vítěznou sérii.

„Jsem rád, že se mu to povedlo, ale taky mě mrzí, že jsme prohráli,“ vyjádřil se na bratrovu adresu Quinn. „Jsem za něj šťastný. Pogratuluji mu, ale přál bych si, abychom 1:0 vyhráli my.“

Další vzájemný souboj je na programu již 10. listopadu. Kdo z něj vyjde vítězně tentokrát?

 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.