bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Bobrovskij začal sezónu bídně. Může za to jeho nejistá situace ohledně smlouvy?

31. října 2018, 14:11

Jan Hausmann

Brankář Sergej Bobrovskij vstoupil do posledního roku smlouvy s Columbusem Blue Jackets a v kapse zatím nemá novou. A nic nenasvědčuje tomu, že se cesta k podpisu nového kontraktu blíží ke konci. A to může být i jeden z význačných faktorů, proč mu na startu aktuálního ročníku pořádně drhnou jeho gólmanská kolečka.

Dvojnásobný vítěz Vezina Trophy (2013, 2017) dosud nastoupil k sedmi zápasům, z nichž dvakrát odcházel jako vítěz a pětkrát jako poražený. Bobrovskiho procentuální úspěšnost zákroků činí 88,2 % a průměrně inkasuje 3,58 branek na utkání. Opravdu nelichotivá čísla. Co je ale ještě horší než špatné statistiky, je skutečnost, že Bobrovskij pouští velmi laciné góly. A zatím k nim není schopen přidat tu u špičkového gólmana tolik potřebnou nadstavbu, tedy fantastický zákrok ve chvíli, kdy to tým nejvíce potřebuje. Což přesně Bobrovskiho vždy zdobilo. Tím vyhrával týmu zápasy.

Poslední tři duely začínal Bobrovskij na lavičce jako náhradník, dnes v noci se proti Detroitu ale dostal do hry poměrně záhy. Po 13 minutách a třech inkasovaných gólech se z ledu poroučel Joonas Korpisalo. Třicetiletý Rus ve zbytku klání pochytal 23 z 24 střel, a šlo tak paradoxně o jeho nejpovedenější zápas v sezóně. 

Svůj pohled na věc podal v předzápasové tiskové konferenci i jeden z nejpovolanějších, hlavní trenér John Tortorella: „Bobs (Bobrovskij) má trochu pomalejší start a myslím si, že Korpi (Korpisalo) našel způsob jak kopnout, plivnout, vyboxovat, zkrátka udělat všechno možné proto, aby i přes čtyři obdržené góly předvedl v klíčový okamžik velký zákrok. To je to, proč hraje.“

„Bobs bude obrovská součást tohohle (budoucnosti Blue Jackets), všichni to víme. Ale právě teď chytá Korpi velmi dobře, takže proto chytá,“ dodal Tortorella. 

„Nová sezóna, nový život,“ nechal se před startem sezóny slyšet Bobrovskij. „Všechno se začíná od znova, od nuly. Připravoval jsem se a jsem připravený pomoci tomuhle týmu,“ ujišťoval přítomné novináře o své čisté mysli a soustředěnosti na nadcházející ročník. 

Ještě ale řekl jednu věc. Bobrovskij se až neobvykle výrazně sám zapojuje do jednání o novém kontraktu a nenechává vše na svém agentovi. „Po poslední sezóně jsem sdělil vedení Blue Jackets svou současnou situaci. Takže vědí všechno. Znají moje plány pro tuhle sezónu, znají moje plány do budoucna,“ uvedl Bobrovskij. A podle spekulací a zpráv „zpoza opony“ má být jedním z jeho plánů do budoucna stát se nejlépe placeným brankářem NHL. Tedy pobírat více než montrealský Carey Price, jemuž na účtu přistane za sezónu 10,5 milionů dolarů. Rodák z Novokuznětsku podle současné smlouvy inkasuje 7,425 milionů dolarů za sezónu. 

Právě tenhle požadavek může být trochu problém. Bobrovskij je bezpochyby jedním z nejlepších brankářů světa, jednou z hlavních tváří současných Blue Jackets a zřejmě hlavní důvod, proč se Columbus v posledních letech objevuje v play-off. Jenomže právě ve vyřazovací části, v té nejdůležitější části sezóny jeho výkony pokulhávají. A to je zatím zával, který ho odděluje od naprostého vrcholku brankářského Olympu. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.