bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Bez postupu, ale se ctí. Dvacítka zázrak nepředvedla a na MS končí

3. ledna 2021, 7:37

Martin Voltr

Česká reprezentace do 20 let ani na letošním mistrovství světa neprošla brány čtvrtfinále. Proti domácím Kanaďanům odvedla bojovný výkon, favorita dokonce přestřílela, ale neproměnila žádnou ze svých šancí. Javorové listy dvakrát skórovaly už v první třetině a vítězství potvrdily v české power-play.

Do české sestavy se vrátil obránce Michael Krutil, naopak první zápas za poslední dva šampionáty vynechal Karel Klikorka. V bráně dali trenéři důvěru zámořskému rodákovi Nicku Malíkovi, který musel hned v první minutě likvidovat obří dvojšanci Dylana Cozense.

Národní tým na úvodní nápor soupeře velmi dobře zareagoval. Přikryl v protiútoku přenechal Šimonu Kubíčkovi, který však pálil jen do hrudi brankáře Leviho. Jenže pak Čechům na útočné modré čáře propadl do brejku Cozens a se štěstím procedil puk za Malíka – 1:0.

Další potíže způsobil Raškův faul a čtyři sekundy po skončení přesilovky zvýšila Kanada vedení. Bowen Byram sice vybruslil s pukem do méně výhodného úhlu, ale využil krátké clony a našel místo v Malíkově „teploměru“ – 2:0.

Možná i pod dojmem pohodového vedení velký favorit zvolnil a Češi se mu dostali na kobylku. Střelecký poměr v první třetině přetočili na 12:8, dvě zajímavé pozice měl Adam Najman, potom se k němu přidal kapitán Myšák. Po pauze už to bylo o něco horší a kanadský tlak museli trenéři po zakázaném uvolnění brzdit oddechovým časem.

Malík se blýskl proti neskutečně rychlé kombinaci zakončené Hollowayem, při ráně kapitána Byrama ho zachránila tyč. Český tým to měl daleko na střídačku a přidal další icingy, ale dobře veděl, že nesmí povolit tak jako proti Švédům a Američanům. Jinak by nejspíš schytal debakl.

Místo povolení přišla zvýšená aktivita Mlejnkových dravců, kteří sváděli s Kanadou mnohem vyrovnanější partii než loňský výběr ve čtvrtfinále se Švédskem. Na větší soupeřovu chybu či třeba šťastný odraz ale čekali marně. Leviho opravdu naplno zaměstnala jen Langova bomba na pravý beton.

Ani po druhé přestávce se moc nezměnilo, navýšení skóre bránila i perfektní disciplína – úvodní Raškovo vyloučení zůstalo v zápase jediným až do závěrečného trestu pro Byfielda! Byť je pravda, že sudí nechali zápasu volný metr.

Trenéři na obou stranách zkusili sestavu oživit drobnými změnami ve složení útoků. Českou obranu nejvíc zlobili Cozens s McMichaelem, na druhé straně byla cítit dobrá práce čtvrté formace a na Leviho dotíral Rychlovský.

Česká střídačka sáhla k velmi odvážnému kroku: Už šest minut před sirénou odvolala Malíka z branky. Nebezpečné rány ale létaly na kanadskou klec jen z dálky a v čase 57:11 snadno potvrdil kanadský postup Connor McMichael – 3:0.

Na to, že proti sobě měli 19 hráčů draftovaných v prvních kolech, si hokejisté české dvacítky vedli víc než solidně. Na překvapení z kategorie zázraků ale nedosáhli a na mistrovství světa se stejně jako většina jejich předchůdců z tohoto tisíciletí loučí ve čtvrtfinále.

Výsledek 3. čtvrtfinále MS do 20 let:

KANADA – ČESKO 3:0 (2:0, 0:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 9. Cozens (McMichael), 12. Byram (Krebs, Cozens), 58. McMichael (Guhle, Krebs).
Rozhodčí: Lawrence, Stewart – Chaput, Mahoney (všichni Kanada).
Vyloučení: 1:1.
Využití: 1:0.
Střely na branku: 25:29 (8:12, 11:6, 6:11).
Bez diváků.
Nejlepší hráči: Bowen Byram – Stanislav Svozil.
Kanada: Levi – Drysdale, Byram, Schneider, Harley, Barron, Guhle, Korczak, Spence – Cozens, McMichael, Holloway – Krebs, Zary, Perfetti – Pelletier, Byfield, Quinn – Tomasino, Suzuki, Mercer. Trenéři: Tourigny, Dyck a Love.
Česko: Malík – Krutil, Kučeřík, Haš, Svozil, Jiříček, Kubíček, Suhrada – Lang, Myšák, Teplý – Novák, Vitouch, Raška – Beránek, Přikryl, Mužík – Rychlovský, Najman, Koffer. Trenéři: Mlejnek, Bruk a Trnka.

Ostatní zápasy:

Rusko - Německo 2:1
Finsko - Švédsko 3:2
USA - Slovensko 5:2

Další program MS do 20 let

Úterý 5. ledna:
0:00 1. semifinále (ČT sport)
3:30 2. semifinále
23:30 zápas o 3. místo

Středa 6. ledna:
3:30 finále (ČT sport)

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.