bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Barzal při večeři vyzvídal u Tavarese. Jenom mlčel, prozradil mladík

19. května 2018, 15:00

Martin Schwarz

Jaké bude (nebo vlastně už je) nejskloňovanější jméno v NHL před 1. červencem? Bezpochyby John Tavares. Kapitánovi New York Islanders toho dne vyprší současná šestiletá smlouva. A zatím nevypluly napovrch žádné náznaky o Kanaďanově odhodlání s Ostrovany prodloužit spolupráci. Plány pro nejbližší budoucnost z hvězdného forvarda nevyloudil ani krajánek a spoluhráč Mathew Barzal.

Snad se mlčením snaží oprostit od tlaku, který je na něj vyvíjen. Nebo má tajemnost jiný důvod? Sedmadvacetiletý John Tavares prakticky od začátku letošní sezony slýchá ty samé otázky: Kam tvé kroky povedou, až skončí nynější kontrakt? Chceš ještě pokračovat u výběru, jenž ti za celou kariéru nedal reálnou šanci získat Stanley Cup? A jestli ne, tak s kým jsi schopen se dohodnout?

Pravda, ontarijský rodák novinářům párkrát sdělil, že u Islanders působí rád. Že by mu nedělalo problém pokračovat ve stejném dresu. Ale kdo ví, zda to nebyla povinná slova pro zachování aspoň ždibce klidu. „Před pár týdny jsem s ním byl na večeři a zkoušel jsem vtipkovat, jak to vidí se setrváním v našem týmu,“ vyprávěl pro web nhl.com mladý útočník Newyorčanů Mathew Barzal, dost možná největší kandidát na zisk Calder Trophy. „Neřekl mi vůbec nic, mlčel. Jakmile přijde řeč na Johnovu budoucnost, je s jakýmkoli vyjádřením opatrný,“ potvrdil.

Mladík si však myslí, že by Tavares měl dostat takový čas na rozmyšlenou, jaký on sám uzná za vhodný. „Chci pro něj jen to nejlepší,“ nechal se slyšet Barzal. „John je neskutečně dobrý hráč i osobnost. S Islanders už něco prožil, neminuly ho ani těžké chvíle. Není žádný důvod, proč by měl spěchat a proč by si nemohl vše do detailu promyslet.“ Tenhle názor určitě nesdílí fanoušci organizace z Long Islandu. Čekají jako na trní, zda jim největší osobnost neprchne ke konkurenci.

Když odejde, nezhroutíme se

Kabina Ostrovanů má v záležitosti Tavaresova setrvání či odchodu jasno. Aspoň dle slov Američana Anderse Leeho. Ten, stejně jako Mathew Barzal, aktuálně bojuje o medaile na světovém šampionátu v Dánsku. „Je jasné, že všichni jeho spoluhráči to vidí stejně,“ měl jasno Lee. „Chceme ho zpátky. Je náš kapitán a lídr, každý k němu vzhlíží. Ale musí být těžké se rozhodnout. Jedině dobře, že vše řeší interně sám se sebou a se svou rodinou.“

John Tavares v základní části ročníku 2017-18 posbíral 84 kanadských bodů za 37 branek a 47 nahrávek. S dvanáctigólovým náskokem se stal druhým nejlepším střelcem mančaftu. V celkovém statistickém pořadí skončil jen bod za nejvyšším stupínkem.

„Pokud u nás zůstane, budeme mít do nejbližších let dobrý základ k úspěchu,“ zamýšlel se Mathew Barzal. „Víme, co potřebujeme, abychom byli lepší. Můžeme udělat další krok kupředu. Doufám, že John setrvá. Ale pokud ne, nezhroutíme se z toho. Pořád jde o byznys a on musí dělat to nejlepší pro sebe,“ uzavřel.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.