bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Arizona zbrojí na novou sezónu. Z Colorada přivedla Söderberga

26. června 2019, 17:00

Jan Vojkůvka

Arizona Coyotes prožila vydařenou sezónu. Postup do play-off sice tomuto týmu unikl o čtyři body, ale po paběrkování v posledních letech se přeci jen začalo blýskat na lepší časy. A není divu, že Coyotes chtějí svou soupisku posílit, aby se v příštím ročníku konečně podívali zase podívali do vyřazovacích bojů (naposledy v roce 2012). Velkým úlovkem se stal zisk zkušeného útočníka Carla Söderberga z Colorada.

Arizona získala třiatřicetiletého Švéda výměnou za obránce Kevina Connautona a volbu v třetím kole draftu 2020. Coyotes tak zatížili svůj platový rozpočet o necelých 3,4 milionů dolarů, což činí rozdíl mezi smlouvami obou hráčů.

Věří však, že investice se vyplatí. „Carl je všestranný hráč, navíc vysoce produktivní a schopný hrát v důležitých momentech,“ má z jeho angažování radost generální manažer Arizony John Chayka. „Stabilizuje naší sestavu a navíc dá trenérům spoustu možností, jak ho využít.“

V uplynulé sezoně Söderberg odehrál všech 82 zápasů, během nichž se poprvé dostal přes dvacet branek (23). Celkově nasbíral 49 bodů, byl platný v přesilovkách a především byl schopný vyhrávat důležitá vhazování.

Radost z výměny má ale i Joe Sakic, manažer Colorada. „Tato výměna dá šanci hrát některému z našich mladých centrů. A ještě jsme k tomu získali zkušeného obránce,“ uvedl ke Connautonovi, který v NHL odehrál 310 zápasů. 

Oběma hokejistům skončí aktuální smlouvy po příští sezoně a stanou se nechráněnými volnými hráči.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.