bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Arbitráž nebude. Schenn se dohodl s Letci a vydělá si více než Johansson

25. července 2016, 19:00

Tomáš Zatloukal

Ani Brayden Schenn nakonec nemusí před nezávislého soudce. V den, kdy bylo vypsáno slyšení, se dohodl s Letci z Philadelphie na smlouvě, kterou strčí do kapsy své vrstevníky v podobné situaci: jak Marcuse Johanssona, tak Chrise Kreidera. Opět se ukázalo, jak moc se v zámoří cení všestrannost a to, že hra daného hokejisty nenabízí pouze góly a asistence, ale zároveň přináší i jistý břit a důraz. Vyrůstající kanadská hvězda si za čtyři roky vydělá 20,5 milionů dolarů.

Schenn tak každoročně zatíží platový strop sumou 5,125 milionů dolarů, sám přitom od arbitráže nežádal o mnoho více  (5,5), zatímco GM Ron Hextall nechtěl rozhazovat a snažil se udržet Schennovu gáži kolem čtyř milionů dolarů.  Jenže okolnosti hrály zcela zásadně proti němu. Poté co všichni viděli, za kolik podepsali MoJo a Kreider, bylo jasné, že pětka draftu roku 2009 těžko zůstane pod hranicí 4,5 milionu dolarů a že dost možná zdvojnásobí svou dosavadní mzdu.

Mladší bratr čerstvé posily arizonských Kojotů dosud hrával za 2,5 milionu dolarů, jenže letos si vytvořil osobní maxima v počtu gólů (26), asistencí (33) i kanadských bodů. Těch letos nakupil více než Jakub Voráček, ve Philly byli pilnější jen Claude Giroux s Waynem Simmondsem. Poctivě navíc "tvrdil muziku", rozdal téměř 180 hitů a svým energickým herním projevem si získal nejednoho příznivce Flyers. To nejlepší má ještě teprve před sebou, vždyť mu je 24 let.

Čerstvě podepsaný kontrakt jej nebude v budoucnu zásadně limitovat, pokud by se rozhodl odejít na hráčský trh. Ten se mu otevře v sedmadvaceti letech, ve chvíli, kdy z paktu bude zbývat již jen jediná sezóna a Schenn, rodák ze Saskatoonu, patrně dosáhne absolutního výkonnostního vrcholu. Kdo ví, kam až sahá jeho potenciál, letos více než důrazně naznačil, že by mohl brzy zamířit mezi hvězdy NHL. Zatím má pověst útočného tykadla. Pořádně nabroušeného.

Mistr světa z pražského turnaje se vyloženě neztratil ani v play-off, v bitvě proti těžké váze (Washingtonu Capitals) se připomněl dvěma asistencemi a pěstním soubojem s TJ Oshiem. Právě vyřazovací boje jasně ukázaly, jakým je Schenn hráčem. Umí přispět slušnou produktivitou, stejně jako tím, že rozhodí soupeře. Podle některých médií se již zařadil po bok Brada Marchanda s Brendanem Gallagherem a patří k těm největším "osinám" v NHL.

Své snažení každopádně přehnal a první tři zápasy pod novou smlouvou prosedí na tribuně. A pak vyrazí na zteč šedesátibodové hranice. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.