bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

6x6 pro Forsberga. Báječná sezóna vynesla švédské hvězdě štědrou odměnu

27. června 2016, 20:00

Tomáš Zatloukal

Až do roku 2022 má Filip Forsberg o své budoucnosti jasno, bude od Nashvillu pobírat šest milionů dolarů za sezónu a Predátorům se pokusí pomoci ke Stanley Cupu kanadskými body, které letos sbíral po hrstech. Nová smlouva na 36 milionů dolarů pro něj znamená výrazné polepšení oproti nováčkovskému kontraktu, ten totiž jmenovci slavného Petera Forberga, možná vůbec nejlepšího hráče v dějinách Tre Kronor, nesliboval (bez započítání bonusů) ani milion dolarů.

 Jednadvacetiletý seveřan letos nakupil 64 bodů, což mu pohodlně stačilo k umístění v nejlepší třicítce tabulky produktivity NHL. Rodák z Östervåly se navíc rozparádil střelecky a poprvé kariéře dosáhl na metu 30 gólů, dokonce ji o tři trefy překonal. Nashvillu ovšem nepomáhal a nebude pomáhat pouze výbornými kousky v útočném pásmu, Forsberg se osvědčil i jako zodpovědný "pes obranář".

 A to tak moc, že díky své všestranné hře skončil desátý v hlasování o Selke Trophy, tedy trofej pro nejlépe bránícího forvarda (nakonec se z ní radoval novopečený kapitán Králů z Los Angeles Anže Kopitar). Forsberg dorůstá v hvězdu ligové velikosti a GM David Poile nemůže být spokojenější, že jej podepsal za velmi přijatelné peníze. Vždyť stejnou stropovou zátěž mají třeba Jordan Staal či Ryan Nugent-Hopkins. Slušní borci, ale žádné superstars.

Forsberg navíc bude pokračovat v herním růstu, v srpnu oslaví teprve dvaadvacáté narozeniny. A pak se hrdě vydá reprezentovat rodnou zem na Světový pohár, kde budou Švédi patřit k favoritům. “Ač jsme již viděli jeho tvořivost, herní přehled a šikovnost s kotoučem, stále ještě nedosáhl vrcholu ve svých dovednostech. Jsme rádi, že bude minimálně dalších šest let součástí našeho kádru," raduje se Poile.

"Plně mu důvěřujeme, že rozkvete v jednoho z nejlepších hokejistů na světě," dodává muž, který se dodnes může bít do prsou za to, kterak chytře získal Forsberga za již vyčpělého Maritna Erata. Forsberg se stává díky životní sezóně, kterou zamezil takzvané "sophomore jinx", tedy kletbě druhého ročníku, třetím nejlépe placeným Predátorem. V Nashvillu si více vydělají jen Pekka Rinne a Shea Weber.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.