bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Zničený kapitán Stamkos: Myslel jsem, že jsem Murrayho překonal

27. května 2016, 16:00

Tomáš Zatloukal

Mohl napsat fantastický příběh, ve druhé třetině měl na holi důležitý gól, ale paní Štěstěna jej za odhodlání a statečnost neodměnila. Steven Stamkos šokoval hokejovou veřejnost, když se objevil lna rozbruslení před sedmým zápasem a překvapení dokonal, když posléze zasáhl i do hry. Ocitl se v několika šancích, při té největší potřeboval jen o centimetr, dva přesnější mušku. Puk se odrazil od Matta Murrayho jen těsně mimo tři tyče.

"Milujeme ho, je to náš lídr. Tím, že naskočil, nás hrozně nabudil," soukal ze sebe po vyřazení Brian Boyle, další borec, který měl blízko ke gólu. Stopku mu v závěrečném dějství vystavil Murrayho pravý beton. Nešlo ovšem o takovou smůlu jako ve Stamkosově případě, rodáka z ontarijského Markhamu zastavil ve skórování snad jen široký dres pittsburghského gólmana.

"Myslel jsem, že jsem ho překonal," hlásil "Stammer". Hvězdný navrátilec odehrál v sedmé partii necelých dvanáct minut, tampský kouč Jon Cooper jej šetřil, přesto byl vidět a podpořil útočnou snahu Bolts. V přímém duelu kapitánů ovšem zaostal za Sidney Crosbym, který toho odehrál podstatně více, stal se nejpilnějším střelcem Penguins a měl několik dominantních střídání.

Nikdo však od Stamkose nečekal podobnou show, vždyť naposledy hrál před dvěma měsíci, 31. března naskočil proti Nashvillu Predators. "Odvedl skvělou práci," byl na známého kanonýra hrdý Cooper. "Vůbec jsme netušili, zda to vyjde a bude moci nastoupit. Pak padlo rozhodnutí a on nám ohromně pomohl. Nabudil celý tým, všichni byli nadšení, že je zpátky."


Cooper podtrhl Stamkosův přínos ještě jednou větou: "Je pro naše mužstvo extrémně důležitý." Ostatně to šlo krásně vidět, na ledě nechyběl při závěrečném tlaku, kdy se rval o každý puk a s Jonathanem Drouinem vymýšlel jak dostat puk za Murrayho. "Moc rád jsem viděl, že se vrací do hry," potěšil "comeback" kanadské hvězdy Antona Stralmana, i švédský bek dlouho Bolts chyběl.

"Jako parta jsme překonali spoustu nepřízně osudu a já jsem na kluky strašně hrdý. I přes všechna zranění, která nás postihla, jsme to dotáhli hodně daleko," hlásil Stamkos. Samozřejmě, kromě hrdosti z výkonu spoluhráčů jeho duši plnilo také zklamání. "Je škoda, že to nedopadlo jinak. Ta porážka se těžko polyká." Byla jeho posledním vystoupením v tampském dresu?

Na otázku, zda nad tím tak uvažoval, odpověděl prostě: "Ne".

     

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.