bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Zámořská mise Ondřeje Kašeho končí. Míří do Litvínova za bratrem Davidem

16. července 2023, 19:30

Ondřej Mach

První zvěsti o chystaném transferu prosákly v hokejových kuloárech už před půl rokem, od té doby držel Litvínov veškeré informace přísně pod pokličkou. Ondřej Kaše jako chemik? Tak trochu veřejné tajemství. Měsíce spekulací a dohadů nyní ustávají: severočeský klub přestupovou nálož v neděli večer skutečně odpálil.

První krůčky na kadaňském zimáku, pak pro velký hokej dorůstali v Chomutově. V dresu s motivem piráta oba poprvé ochutnali extraligu, později prošli draftem a nabrali směr zámoří, kde si splnili velký sen s názvem NHL. 

Teď se cesty bratrů Kašových opětovně protínají, akorát v černožlutých barvách. Příchod mladšího Davida dostal oficiální štempl koncem dubna. Rokování s jeho sourozencem se táhla, krátce po polovině července je nicméně všechno černé na bílém...

„Litvínov byl pro mě volbou číslo jedna. Měl jsem i jiné nabídky, ale nedávaly mi smysl. Chtěl jsem si zahrát s bráchou a také jsem chtěl být blíže domovu,“ vysvětluje Ondřej Kaše pro oficiální stránky Vervy po podpisu ročního paktu.

Pro celý region (i soutěž) je comeback dravého křídelníka obrovskou událostí. Vody na hráčském trhu obvykle čeří Sparta, Pardubice nebo Třinec, ale Litvínov? Od titulové sezony v roce 2015 byste na soupisce zvučnější artikl zřejmě hledali marně.

Kaše může být borcem, který změní tvář klubu z nejmenšího extraligového města. Chemici se vyššími ambicemi netají, nové vedení postupně buduje týmové jádro k obrazu svému. Cestu do klidnějších vod tabulky má usnadnit posila s 258 starty v NHL.

„Slibujeme si od něj, že bude výrazným impulsem pro náš tým a pomůže nám zvednout celkovou kvalitu našeho mužstva,“ avizuje generální ředitel Pavel Hynek.

„Lákala mě možnost vžít se do role lídra,“ souhlasí Kaše. Za Atlantikem prorazil v Anaheimu, dál zkusil Boston, Toronto a naposledy Carolinu. A když byl zdravý, tak vůdčí potenciál vskutku naznačil.

„Jsem přesvědčený, že mužstvu dodá potřebnou kvalitu na všech úrovních. Průměr téměř půl bodu na zápas v NHL je toho důkazem. Těším se na spolupráci,“ hlásí litvínovský trenér Karel Mlejnek.

Rychlost, kvalitní práce s holí, čuch na góly – díky tomu si v nejslavnější hokejové lize vydobyl respekt. Druhou sezonu s Ducks po boku Ryana Getzlafa pokořil hranici dvaceti gólů a experti mu věštili zářnou budoucnost.

Záblesky solidní produkce potom střídaly dlouhé pobyty na marodce. Přetrvávající problémy s otřesy mozku slibný vzestup přibrzdily, dokonce vyústily až ve strach z případného konce kariéry.

Kdo ví, o kolik zápasů v nablýskaných arénách Kašeho obraly. První utkání za Bruins? Bum, otřes mozku. První utkání za Hurricanes? Bum, otřes mozku. Nepříjemné zranění ho pronásleduje jako prokletí. 

I proto si možná po roční spolupráci opětovně neplácl s Torontem. A loňský restart v Carolině? Kaše sice v prosinci začal trénovat v bezkontaktním dresu, do rozjetého vlaku už ovšem nenaskočil.

Zdravotní stav bude hlavním otazníkem i do budoucna. „Všichni pevně věříme, že Ondrovi dovolí, aby se plnohodnotně vrátil k hokeji,“ doufá sportovní manažer Tomáš Vrábel.

„V takovém případě v něm Litvínov získal nadstandardního hráče a skvělého profesionála. Je výbornou vizitkou klubu, že hráč takové úrovně chce s Litvínovem spojit svou kariéru,“ těší Vrábela.

Není tajemstvím, že uskutečnit Kašeho svazek s chemiky bylo náročné. Do zdárného finiše se dotáhl také vzhledem k rozevřenému měšci společnosti STEBAL – hlavního partnera klubu. 

„Díky navýšení podpory si můžeme dovolit hráče takového kalibru. Z našeho rozpočtu bychom si nemohli dovolit podpis realizovat,“ nezastírá generální ředitel Hynek. 

„Tak jako se STEBAL postupně vypracoval na pozici lídra velkoobjemové logistiky, tak věříme, že i tým HC VERVA se postupně vypracuje do nejvyšších pater extraligové tabulky,“ dodává předseda správní rady firmy Martin Stejskal.

Verva očekávanou transakcí – alespoň v tuto chvíli – uzavřela kádr pro nadcházející ročník. Sportovní úsek na startu léta ještě sháněl rozdílového obránce a útočníka. 

Teď má splněno: po angažování beka Kevina Czuczmana navnadil fanoušky na zářijový start nejvyšší soutěže hvězdnou akvizicí se vším všudy.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.