bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Zaměříme se na kvalitu, nikoliv na kvantitu, tvrdí ve Vegas

3. dubna 2017, 11:00

David Baláš

Sázka na kvalitu. Tak by se dala shrnout strategie Golden Knights, kteří se připravují na rozšiřovací draft. Místo podepsání spousty hráčů se vedení chce zaměřit na dohodu s nejkvalitnějšími hokejisty, kteří budou k dispozici.

„Musíme se dvakrát rozmyslet, komu nabídneme smlouvu. Nechceme je totiž vyplácat jen tak na velké množství hráčů. Jde nám o hokejisty, kteří jsou vítěznými typy a umějí přispět,“ uvedl manažer týmu George McPhee.

Aby ve Vegas zjistili, o které muže jde, budou zápasy play-off bedlivě sledovat skauti. „O každém potenciálním hráči musíme vědět všechno. Často se výkony mění v průběhu sezony a v play-off pak ještě víc. Je důležité rozpoznat, na kterou stranu se vyvíjejí,“ řekl McPhee.

A jaký bude klíč k samotnému výběru? „U každého se zamyslíme, na jakou roli v týmu by se hodil. Je nezbytné mužstvo poskládat rozmanitě a vyváženě, aby se hráči dobře doplňovali a spolupracovali,“ je si vědom staré pravdy.

Vedení ligy ve středu oznámilo, že každý klub musí 17. června předložit seznam hráčů, kteří budou pro Vegas k dispozici. Golden Knights si pak o čtyři dny později vyberou z každého mužstva jednoho muže, a vytvoří tak svoji soupisku.

Každá organizace má právo si ochránit sedm útočníků, tři obránce a jednoho brankáře. Případně také osm hokejistů a jednoho gólmana. Vegas má naopak povinnost si vybrat alespoň čtrnáct útočníků, devět zadáků a tři brankáře.

"Jsem si jistý, že hlavně pro fanoušky to bude zábava sledovat. Lidé se budou zajímat: Kdo kam odejde? Který tým si koho uchrání? Přinese to spoustu akce a napětí," řekl McPhee. 

Kromě hokejistů musí McPhee najít také osobu, která bude tým dirigovat ze střídačky. „Zatím na to ale vůbec nespěcháme. Kandidátů je hodně a musíme najít toho vhodného. Rozhodně to ale chceme udělat během jara,“ nechal se slyšet.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.