bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Vrbata s Hanzalem vyrážejí na trip, v noci je čeká odveta proti rozjetým Jackets

5. prosince 2016, 20:00

Vojtěch Balon

Čtyřmi zápasy ve shodný čas dnes pokračuje kanadskoamerická NHL. Světla se rozsvítí v Bostonu, Pittsburghu (na snímku), Washingtonu a Columbusu, všechna čtyři utkání začnou hodinu po půlnoci. Který budete sledovat vy?

1:00 Boston Bruins - Florida Panthers

Bostonští se už prakticky od začátku základní části pohybují na hraně postupu či nepostupu do vyřazovacích bojů, momentálně jim patří první příčka pod čarou. Svěřenci Clauda Juliena pravidelně střídají výhry s porážkami a potřebovali by nějakou delší sérii vítězství, aby se posunuli nahoru. Bruins k ní mají slušně nakročeno, dnes budou moci přidat třetí výhru v řadě.

Vedení Cats sotva před týdnem vyhodilo z pozice hlavního trenéra Gerarda Gallanta, čímž šokovalo celý hokejový svět. Tím spíš, když následně generální manažer Tom Rowe obsadil uvolněný post sám sebou. Pod jeho vedením se Floridě příliš nedaří, kromě utkání v Detroitu oba dosavadní duely Jágr a spol. nezvládli a naposledy v Ottawě nedali ani gól (0:2).

1:00 Pittsburgh Penguins - Ottawa Senators

Tučňáci mají na svém kontě spoustu důležitých bodů ze začátku sezóny, v poslední době sice docela pravidelně střídají lepší zápasy s horšími, přesto jim ale v Metropolitní divizi patří druhé místo. Doma jsou ale obhájci titulu suverénní, ze třinácti zápasů v PPG Paints Areně prohráli jen dvakrát v základní hrací době.

Spolu s Columbusem patří Ottawa mezi příjemná překvapení Východní konference, navzdory problémům s návštěvností a trápení některých hráčů v čele s Bobbym Ryanem jsou Sens druhým nejlepším týmem Atlantické divize. V minulém utkání svěřenci Guye Bouchera zvítězili s čistým štítem nad Floridou, jak se jim povede v dalším konferenčním souboji ve Steel City?

1:00 Washington Capitals - Buffalo Sabres

Celek z hlavního města Spojených států patřil před sezónou k hlavním favoritům Východní konference, Caps ale momentálně drží až poslední postupovou příčku do play-off s nulovým náskokem na dotírající Boston. Washingtonským chybí především góly a asistence od Jevgenije Kuzněcova, který vůbec nepřipomíná toho špílmachra z minulé sezóny, který obsadil desáté místo v ligovém bodování.

Caps dnes ale budou mít ideální šanci se chytit, Buffalo je totiž v tuto chvíli na samotném dně Východní konference. V utkáních Sabres mnoho branek většinou nepadá, společně s Coloradem mají svěřenci Dana Bylsmy nejméně produktivní útok v lize. Do sestavy Šavlí se ale nedávno vrátil po vleklém zranění hvězdný Jack Eichel, dá Buffalu naději na lepší zítřky?

1:00 Columbus Blue Jackets - Arizona Coyotes

Svěřenci známého bouřliváka Johna Tortorelly nepřestávají udivovat celou NHL. V natřískané Metropolitní divizi jsou třetí a v ligové tabulce jim patří skvělé páté místo. Kdo by to byl čekal od týmu, který se loni pohyboval u samotného dna? Z posledních jedenácti zápasů prohrál Columbus pouze jednou v základní hrací době a zdálo se, že v minulém zápase právě na ledě Arizony Jackets přidají druhou porážku v tomto období, Wennberg ale těsně před koncem poslal zápas do prodloužení a Modrokabátníci nakonec zvítězili po nájezdech.

Rovněž výrazně omlazený kádr Kojotů zatím nepodává příliš přesvědčivé výkony a spolu s Coloradem se pohybuje na dně Západní konference. Z posledních deseti zápasů se Yotes radovali z výhry pouze třikrát a trápí se především v koncovce, méně nastřílených gólů už mají na svém kontě jen Buffalo a Colorado. Překvapí družina Davea Tippetta na ledě favorizovaných Blue Jackets?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.