bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Cassidy a Marchand litují ztráty McQuaida, jeho trejd ale dává smysl

12. září 2018, 11:15

Vojtěch Balon

V úterý se Boston Bruins poprvé společně sešli k příležitosti zahájení předsezónní přípravy, kabina se ale hned ráno dozvěděla jednu nemilou zprávu: generální manažer Don Sweeney vyměnil klubového srdcaře Adama McQuaida.

Jednatřicetiletý obránce bude nově působit v New York Rangers, opačným směrem putoval jiný bek Steven Kampfer a volby ve čtvrtém a sedmém kole draftu. „Jeho odchod mě moc mrzí. Adama znám deset let, potkali jsme se už na farmě v Providence. Bude nám chybět,“ přiznal trenér Bruins Bruce Cassidy.

McQuaid v minulé sezóně vinou zranění a vysoké konkurence v zadních řadách Bruins odehrál jen 38 zápasů, v kabině ale nadále patřil k nejoblíbenějším hráčům. „Quaider byl skvělým parťákem. Pro tým a pro každého z nás by udělal cokoliv, takové hráče chcete mít na své straně,“ mrzí Brada Marchanda.

Navzdory těmto ohlasům přímo z kabiny dává McQuaidova výměna z hokejového hlediska pro Boston smysl. Bruins mají pod smlouvou Zdena Cháru, Toreyho Kruga, Matta Grzelcyka, Charlieho McAvoye, Kevana Millera, Brandona Carla a Johna Moorea, na vrata NHL navíc buší další obránci z farmy (včetně nově získaného Kampfera).

Sweeney stihl rodáka z Ostrova Prince Eduarda vyměnit den před plánovaným odletem týmu na NHL China Games. Do čínského Šen-čenu ale neodletí i pár hráčů, se kterými se v Bostonu nadále počítá: Chára, Krug, Noel Acciari, Danton Heinen, Sean Kuraly a nakonec i David Krejčí. Rodákovi ze Šternberka totiž nebyly uděleny víza...

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.