bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

VIDEO: Skvělý start Montrealu? Nic to neznamená, hlásí Plekanec

26. října 2014, 14:09

Martin Voltr , Matěj Falta

Jako dobře namazaný stroj. Přesně tak působí v úvodu ročníku 2014/15 hokejisté Montrealu Canadiens, kteří během prvních osmi kol prohráli jediný zápas a píší svou vlastní historii: Tak vynikající start sezóny neměli 53 let. Na webu NHL.cz Vám nově budeme přinášet videorozhovory přímo ze zámoří a první host je víc než povolaný. Tomáš Plekanec!

V čele tažení Canadiens nestojí nikdo jiný než právě kladenský odchovanec. Plekanec byl vyhlášen první hvězdou úvodního týdnu soutěže, po osmi odehraných zápasech má na kontě pět gólů a čtyři asistence. Sezóna je ještě dlouhá, ale zatím v žádném ročníku nepřekonal tahoun české reprezentace průměr bodu na zápas. A to je výzva.

Tahle výzva ho ale moc nezajímá, na osobní statistiky se samozřejmě nedívá. Fanoušci si teď říkají: Máme nejsilnější tým za poslední půlstoletí?

Od zisku poháru lorda Stanleyho počítají už 21 let, déle čekají z klubů Originální šestky jen v Torontu – no, o velký kus déle. Jako by to bylo nějaké kanadské prokletí. Habs teď ale dávají najevo, že by čekání rádi přerušili.

Z jejich bilance sice ošklivě vyčnívá porážka 1:7 s Tampou, ta jim ale spíš pomohla nahodit motory. Montreal totiž následně zvládl čtyřzápasovou domácí sérii bez ztráty kytičky, jenom Rudá křídla ho donutila jít až do prodloužení. V sobotu se ukázalo jeho sebevědomí v plné síle hlavně při akci Tomáše Plekance s Maxem Paciorettym, kteří si v úniku dva na nikoho bezvadně pohráli s gólmanem Lundqvistem. A co na týmovou formu říká sám český útočník?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.