bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

VIDEO: Nejhorší výkon v historii? Gólman šel střídat po 36 vteřinách

20. prosince 2014, 13:00

Daniel Poláček

Pokud některý brankář bude potřebovat útěchu po nepovedeném vystoupení, může si vzpomenout na Andrewa Hammonda. Gólman Binghamtonu, který hraje nižší AHL, prožil ve středu vskutku děsivý večer. V duelu na půdě Lehigh Valley Phantoms nechytil žádnou střelu, dostal tři góly za 21 vteřin a po 36 sekundách hry šel střídat.

K nejrychlejší trojici branek v historii ligy se nachomýtl i Čech Petr Straka, jenž převzal kotouč pod levým kruhem a poslal ho pod víko. Poté se trefili ještě Kanaďané Jason Akeson a Andrew Gordon. Na kostce nad ledem v tu chvíli svítil stav 3:0, i když ze hry uplynulo pouhých 36 vteřin.

„Potom jsme ale nebyli zrovna dvakrát efektivní, takže nám ten začátek hodně pomohl,“ řekl Gordon pro oficiální web farmy Philadelphie. „Dát tři góly za 21 sekund v úvodní minutě zápasu, to je hodně divoké. Něco takového nejspíš už nikdy ve své kariéře neuvidím.“

Ani Terry Murray, hlavní kouč Lehigh Valley, se nestačil divit: „Hodně zajímavý začátek. Takhle rychlé tři branky na začátku zápasu jsem snad ještě neviděl, ale rozhodně jsem si to užil.“

To už neplatí pro Andrewa Hammonda. Ten šel po 36 vteřinách střídat s vědomím, že si nepřipsal jediný zákrok. Nechytil ani poslední střelu, která nevypadala příliš nebezpečně. Ve statistice gólů na zápas si tak z průměru 3,13 pohoršil na číslo 3,31. Především se ale podepsal na porážce 3:5, s níž nic neudělala ani výrazná střelecká převaha hostů (44:30).

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.