bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Velká česká paráda: Dvacítka znovu po roce šokovala Rusy!

28. prosince 2020, 8:23

Martin Voltr

Do posledního puntíku plnili novou taktiku, k tomu přidali neuvěřitelné osobní odhodlání a perfektně jim zachytal Lukáš Pařík. Čeští hokejisté do 20 let proto odčinili debakl se Švédskem a ve druhém utkání MS se postarali o první senzaci, když porazili sbornou 2:0!

Po Nicku Malíkovi dostal v brance příležitost tentokrát Lukáš Pařík, který proti Rusům chytal už na listopadovém Karjala Cupu. Mimo sestavu zůstal lehce zraněný útočník Jaromír Pytlík, navrátilec Adam Raška se postavil do třetího útoku k Novákovi s Gutem.

Sborná podle očekávání nastoupila velmi aktivně a Klikorka musel hned po dvou minutách hasit nebezpečný průnik faulem, ubráněné oslabení ale obětavé Čechy nakoplo. Z protiútoků pak měli dvě obrovské šance Svozil a Raška. Proti druhému jmenovanému musel důležitý zákrok vytáhnout Jaroslav Askarov.

Národní mužstvo po Švédech výrazně pozměnilo taktiku: V útočné třetině téměř vůbec nenapadalo, koncentrovalo se na ucpání středního pásma. Sborné to moc nevonělo a když po schované střele od mantinelu zvonila za Paříkem tyčka, šlo spíše o ojedinělý okamžik. Na střely dokonce Češi vyhráli první část 11:9.

K respektu jim pomáhala i tvrdá hra do těla. Několik hitů tradičně rozdal Raška, přidali se i Kubíček nebo mladík Jiříček. Chybu v rozehrávce pak mohl potrestat Jakub Rychlovský, protáhl se kolem beka, ale Askarov své zaváhání napravil a roztáhl se betonem po brankové čáře.

Na druhé straně čelil podobné šanci Pařík, ten se zase nenechal oklamat Groševem na první tyčce. Trpělivou hru chtěli Češi korunovat ve své první přesilové hře, udeřili však až o pár minut později. A to paradoxně na konci velmi dlouhého střídání, kdy je sborná svírala na deseti metrech před brankou.

Snad právě díky tomu, že čtvrtá formace nevystrkovala tykadla až k modré čáře, jí zůstaly síly na fantastický protiútok. Rychlovský nakopl kormidla a dostal se kolem obránce, místo střely z úhlu ale zvolil nečekanou zpětnou přihrávku na střed. Tam si totiž najížděl Filip Koffer, do puku se opřel z první a ruské jedničce nedal nárok!

Vzápětí mohlo být ještě veseleji, před Askarovem se po dorážkách natahovali Teplý a potom Beránek. Po přestávce naopak Pařík hasil zaváhání proti Afanasjevovi, Grošev naštěstí v další možnosti přestřelil.

A tak čeští bojovníci udeřili podruhé, a opět z bleskového protiútoku. Tentokrát patřil kompletní kredit Martinu Langovi. Plzeňský odchovanec sám zblokoval ránu od modré, vydal se s pukem dopředu, přebruslil soupeře a s Askarovem se nemazal. Střelou ke druhé tyči zdvojnásobil české vedení!

Těžké chvilky pak Mlejnkovým svěřencům připravila série faulů. Do konce základní hrací doby se museli obejít o obránce Kubíčka, jenž dostal osobní trest, ale zbytek sestavy pokračoval v úžasné obětavosti.

Mladíci čelili posledních 54 sekund ruské power-play šest na čtyři, zblokovali ale neskutečné množství střel a vedení už si nenechali vzít. Výrazně tak pomohli s čistým kontem bezchybnému Lukáši Paříkovi, který byl po zásluze vyhlášen mužem utkání!

Národní tým si na Rusko vyšlápl opět po roce. Na loňském domácím šampionátu však už žádnou další výhru nepřidal, což se teď pokusí vylepšit. V úterý ho čeká další z hlavních favoritů turnaje – od 20 hodin českého času nastoupí na Spojené státy.

Druhý výsledek české dvacítky ve skupině B:

ČESKO – RUSKO 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 37. Koffer (Rychlovský), 45. Lang.
Rozhodčí: Gouin, Kowalski – Chaput, Mahoney (všichni Kanada).
Vyloučení: 5:2, navíc Kubíček (Česko) 10 minut.
Bez využití.
Střely na branku: 29:30 (11:9, 13:15, 5:6).
Bez diváků.
Nejlepší hráči: Lukáš Pařík – Kirill Kirsanov.
Česko: Pařík – Krutil, Kučeřík, Haš, Svozil, Jiříček, Klikorka, Kubíček – Lang, Myšák, Teplý – Beránek, Vitouch, Mužík – Novák, Gut, Raška – Rychlovský, Najman, Koffer – Přikryl. Trenéři: Mlejnek, Bruk a Trnka.
Rusko: Askarov – Čisťakov, Muchamadullin, Kuzněcov, Čajka, Kňazev, Kirsanov, Byčkov – Afanasjev, Chusnutdinov, Podkolzin – Amirov, Baškirov, Činachov – Gricjuk, Safonov, Firstov – Grošev, Ponomarjov, Bardakov – Spiridonov. Trenéři: Larionov, Filatov, Golubovič a Potapov.

 TýmZVVPPPPSkóreBody
1. USA 2 1 0 0 1 14:5 3
2. Švédsko 1 1 0 0 0 7:1 3
3. Rusko 2 1 0 0 1 5:5 3
4. Česko 2 1 0 0 1 3:7 3
5. Rakousko 1 0 0 0 1 0:11 0

Další program MS do 20 let

Úterý 29. prosince:
0:00 Rakousko – Švédsko (sk. B)
3:30 Slovensko – Německo (sk. A)
20:00 USA – Česko (sk. B, ČT sport)

Středa 30. prosince:
0:00 Kanada – Švýcarsko (sk. A)
3:30 Rakousko – Rusko (sk. B)
20:00 Finsko – Slovensko (sk. A)

Čtvrtek 31. prosince:
0:00 Švýcarsko – Německo (sk. A)
3:30 Rusko – Švédsko (sk. B)
20:00 Česko – Rakousko (sk. B, ČT sport)

Pátek 1. ledna:
0:00 Kanada – Finsko (sk. A)
3:30 Švédsko – USA (sk. B)

Sobota 2. ledna:
18:00 1. čtvrtfinále (ČT sport)
21:30 2. čtvrtfinále (ČT sport)

Neděle 3. ledna:
1:00 3. čtvrtfinále
4:30 4. čtvrtfinále

Úterý 5. ledna:
0:00 1. semifinále (ČT sport)
3:30 2. semifinále
23:30 zápas o 3. místo

Středa 6. ledna:
3:30 finále (ČT sport)

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.