bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Vejmelka: Splnil se mi sen, Nashvillu jsem přál odmala! Už psal Mazancovi

30. června 2015, 7:00

Adam Bagar

Nejen třineckého Miroslava Svobodu, ale i pardubického Karla Vejmelku pořádně zaskočilo, že jeho jméno zaznělo během draftu NHL 2015 na Floridě. Na devatenáctiletého brankáře ukázali už v pátém kole zástupci Nashville Predators. A šikovný mladík měl několikanásobný důvod ke spokojenosti. "Nashvillu jsem přál už odmala. Vždycky se mně líbil jejich znak i klubové barvy," přiznává třebíčský odchovanec.

Když na Floridě padlo jeho jméno, zrovna si užíval zasloužené dovolené u našich slovenských sousedů. "Byl jsem zrovna ve Vysokých Tatrách a velmi to prožíval s celou rodinou na internetu. Postupně jsem si to aktualizoval, takže to online úplně nebylo," prozrazuje Vejmelka, jenž draft sledoval spíš jen ze zvědavosti a ani moc nepočítal s tím, že by během dlouhého programu přišel na řadu.

"Musím přiznat, že jsem to moc nečekal. A když už, tak třeba až v sedmém kole," líčí spokojený čerstvě devatenáctiletý mladík, jehož si vybrali zástupci Nashvillu s vizitkou 145. hráče letošního pořadí. "Prvně jsem tomu ani nemohl uvěřit, až poté jsem si všechno uvědomil a byl moc šťastný, stejně jako celá rodina. Všichni jsme z toho byli takoví až nesví, nečekali jsme to," přiznává Vejmelka.

"Prvně jsem tomu ani nemohl uvěřit, až poté jsem si všechno uvědomil a byl moc šťastný."

V tu chvíli mu začala chodit jedna zpráva za druhou. "Přišlo toho dost, na telefon i na Facebook. Samé gratulace, bylo to hodně příjemné," culí se pardubický šikula, jenž si splnil velký sen. "Už odmala jsem se chtěl stát členem týmu z NHL a udělal jsem k tomu další krok. Mám tak další motivaci na sobě ještě více pracovat. Je to pro mě obrovská čest a jsem za to moc šťastný," hlásí Karel Vejmelka.

A spokojen je rovněž s klubem, který po něm v pátém kole sáhl. "Jsem rád, že to je právě Nashville. Už jako malý jsem měl rád Chicago, New York a později právě Nashville. Vždy se mi líbil jejich znak i klubové barvy. Takže se mi splnil sen být v týmu, jemuž jsem odmala přál," září Karel Vejmelka s tím, že se už pomalu začne připravovat na tréninkový kemp. Ten proběhne už od 5. července.

Tréninkový kemp v Nashvillu? Chci se ukázat v co nejlepším světle!

"Sice ještě nemám oficiální pozvánku, ale mám zprávy, že bych tam určitě chybět neměl. Dost se na to těším, bude to pro mě velký zážitek a také nová zkušenost." Zároveň i šance potkat třeba Marka Mazance. "Už jsem se mu pokoušel napsat a asi nyní budeme víc v kontaktu. Ptal jsem se ho, jak to tam probíhá a jestli se tam vůbec potkáme." V klubu navíc chytá finský gólman Pekka Rinne.

"Má můj velký obdiv za to, co dokázal. Patří mezi tři nejlepší gólmany NHL. Velice ho obdivuju. Stejně jako Marka Mazance, jenž se tam dokázal prosadit," přiznává Vejmelka a očekává od kempu pořádný fičák. "Budu chtít podat co nejlepší výkon. Chci se ukázat v co nejlepším světle, abych se jim zalíbil. Jedu tam ukázat, co ve mně je, ne na dovolenou," zdůrazňuje talentovaný Karel Vejmelka.

Čtyři draftovaní čeští brankáři? Super zpráva pro celý český hokej!

Ten si teď lehce odpočinul ve Vysokých Tatrách, nyní ho však čeká zase spousta práce. "Nebylo to tak, že bych tam ležel a relaxoval. Zdolávali jsme vrcholy a vzal jsem to jako náročný konec letní přípravy. Moc jsme si to užili, ale nyní už začnou povinnosti. Budu se připravovat na kemp, chystat potřebné věci, probírat víza, jež budu potřebovat, a budu v kontaktu se skautem Nashvillu," hlásí.

Na draftu nebyl zdaleka jediným českým gólmanem. Kromě něj uspěli také Daniel Vladař, Aleš Stezka či Miroslav Svoboda. A to už je slušná porce mladíků. "Podle mě se projevuje dobrá práce trenérů brankářů, kteří jsou na svazu. Úroveň se tím zvedla a jdeme se světovým trendem. Nyní se konečně ukázala pravda a myslím, že to bude mít dál vzestupnou tendenci. Je to super zpráva pro celý český hokej," uzavírá.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.