bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Válčil za Karlovy Vary, teď se porve MacDonald o místo v Calgary

23. srpna 2019, 10:00

Tomáš Zatloukal

Neštěstí pro jednoho, šance pro druhého. Vážné zranění Juusa Välimäkiho otevírá dveře od kabiny Flames pro Andrewa MacDonalda. Finský obránce si při jednom ze srpnových tréninků natrhl přední zkřížený vaz v pravém koleni a bude dlouho mimo hru. Calgarský generální manažer Brad Treliving chtěl původně získat záskok výměnou, nakonec lovil na hráčském trhu.

Výběr byl pestrý.

Jako zajímavá varianta se nabízel třeba Dion Phaneuf, někdejší hvězda Plamenů. Bez angažmá zůstávají i Niklas Kronwall, Ben Lovejoy či Dan Girardi.

Treliving zvolil jiného muže. Pozval do tréninkového kempu MacDonalda, dvaatřicetiletého Kanaďana s šesti stovkami startů v NHL (včetně play off).

Dohodl se s ním na zkušební smlouvě, v přípravných zápasech si bude MacDonald moci říct o plnohodnotný kontrakt.

Příležitost by měl bývalý hráč Letců z Philadelphie a newyorských Islanders dostat férovou, protože Välimäki bude chybět několik měsíců a Treliving ho v tuto chvíli nechce nahrazovat z vlastních zdrojů.

MacDonald přináší spoustu zkušeností, ve své kariéře si toho vyzkoušel spoustu. Včetně štace v české extralize, během výluky v roce 2012 nastupoval za Karlovy Vary. Tehdy si střihl i jeden mač za třetiligový Baník Sokolov.

V minulé sezoně odehrál jen 47 zápasů, v dresu Flyers si připsal devět bodů, ani jednou neskóroval. Poté byl vyplacen. Šlo o rozpačité loučení s Philadelphií, kde v roce 2014 podepsal šestiletou smlouvu na 30 milionů dolarů.

Není to ovšem zase tak dlouho od doby, kdy MacDonald hrával solidní hokej. Předminulou sezonu zakončil se ziskem 21 bodů a 131 zblokovaných střel, na ledě trávil téměř 20 minut za večer.

Jako zajímavá náhrada za Välimäkiho se jeví nejen díky slušné rozehrávce, ale také s ohledem na držení hole. Oba hrají nalevo. Otázkou zůstává, zda současná verze MacDonalda ještě na NHL stačí.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.