bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

V sázce budou další důležité body. Udrží Pittsburgh náskok před Buffalem?

30. ledna 2019, 20:08

Šimon Rogner

Třetí hrací den po přestávce kvůli Utkání hvězd nabídne pouhé dva zápasy, fanoušci nejlepší hokejové ligy světa ale nemusí zoufat. V prvním duelu totiž uvidíme atraktivní duel ligového lídra z Tampy proti o play off bojující Pittsburgh, zatímco ve druhém vyzve Buffalo, jež se nachází těsně pod postupovými příčkami právě pod Penguins, hokejisty Dallasu, kteří jsou v podobné pozici v Západní konferenci.

02:00 Pittsburgh Penguins – Tampa Bay Lightning

Druhý vzájemný zápas letošní sezóně čeká od dvou hodin na hokejisty Pittsburghu a Tampy. Penguins prohráli dvakrát v řadě a celkově čtyřikrát z posledních pěti utkání, včetně pondělního duelu proti New Jersey (3:6). Tučňáci tak spadli na druhou divokou kartu, z níž mají momentálně dvoubodový náskok na osmé Buffalo.

Na domácím ledě dnes tým Mikea Sullivana nevyzve nikoho lehčího než Tampu. Lightning jsou s 76 body jasným hegemonem NHL a před druhým celkem v pořadí Východní konference (New York Islanders) mají neuvěřitelný třináctibodový náskok. V posledních čtyřech utkáních sice střídají výhry s prohrami, ale venku se jim daří a potvrdit to budou chtít i v Pensylvánii. Na ledě se představí poprvé od Utkání hvězd.

Z nepovedeného utkání proti Devils musel ve třetí třetině předčasně odejít obránce Jack Johnson, který utrpěl blíže nespecifikované zranění, ale podle nejnovějších zpráv z domácího tábora bude připraven, včerejšího tréninku se již naplno účastnil. Hosté nebudou postrádat útočníka Tylera Johnsona, jenž kvůli zranění v dolní části nenastoupil do posledního utkání před All-Star Game proti San Jose, dnes už je ale připraven.

V brance očekávejte souboj Matta Murrayho a Andreje Vasilevského.

02:30 Dallas Stars – Buffalo Sabres

V druhém nočním zápase, který má začátek naplánován o půl hodiny později, přivítá Dallas hosty z Buffala. Ani jednomu z týmů se v poslední době nedaří – Stars prohráli čtyři z posledních pěti střetnutí, Sabres ztratili čtyři ze šesti utkání. Není tak divu, že oba soupeři se nacházejí na hraně postupu. Domácí zatím na té správné straně (sedmé místo a 52 bodů), hosté těsně mimo (deváté místo, 59 bodů).

Buffalo však první zápas po Utkání hvězd zvládlo na jedničku, když včera v přestřelce porazilo Columbus 5:4. Dallas se ještě od pauzy na ledě nepředstavil, nicméně v posledním utkání před ligovou podívanou v San Jose na domácím ledě zvítězil nad divizním lídrem z Winnipegu.

Do sestavy domácích se po necelém roce stráveném v Pittsburghu vrací Jamie Oleksiak, kterého klub získal z Pensylvánie výměnou za úplně stejnou volbu v draftu, kterou za něj Tučňáci před rokem obětovali. Nastupovat by měl v obranném páru vedle Taylora Feduna. Hrát nebude útočník Tyler Pitlick, kterého trápí zranění v horní části těla. Hosté budou mít k dispozici víceméně kompletní sestavu.

Ben Bishop už byl potvrzen jako startující gólman za Dallas, v brance hostů se dá vzhledem k tomu, že včera chytal Carter Hutton, očekávat start Linuse Ullmarka.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.