bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Už žádné výmluvy, velí Barkov. S Floridou chce do play off, Queneville ho obdivuje

6. srpna 2019, 18:30

Tomáš Zatloukal

Je geniálním hokejistou. Dokonale kombinuje techniku, inteligenci, sílu i rychlost. Saša Barkov, kapitán floridských Panterů. Finský machr se letos postaral o klubový rekord, když nastřádal 96 bodů. O dva víc než kdysi Pavel Bure! Zároveň byl druhým nejlepším zlodějem puků v NHL. Přesto se opět nemohl představit v play off, Cats se mezi osmičku Východní konference nevměstnali. Potřetí za sebou. Barkov věří, že i díky novému trenérovi černá série skončí.

Barkov se doma v Tampere rozpovídal pro NHL.com a jeho vzkaz je jasný: "Už žádné výmluvy."

Syn bývalého ruského reprezentanta věří, že Florida díky příchodu uznávaného trenéra Joela Quennevilla i čtyř posil v čele s fenomenálním gólmanem Sergejem Bobrovským už žádné vytáčky potřebovat nebude. 

"V základní části uděláme pěkný humbuk," má jasno. "A doufám, že postoupíme do play off, " přeje si brzy čtyřiadvacetiletý centr. Mimochodem, podle čerstvého hodnocení oficiálního ligového webu čtvrtý nejlepší v zámořské profilize.

Barkov je pochopitelně nadšený z přílivu posil. Kromě Bobrovského získali Cats také Bretta Connollyho, Antona Stralmana či Noela Acciariho. Co jméno, to pojem. Všechno užiteční hokejisté, kteří vypomohou v různých rolích. 

"Už před jejich příchody jsme ale měli dobrý mančaft a podle mě jsme se do vyřazovacích bojů měli dostat. To už je ale minulost a já spíš vyhlížím novou sezonu. Přišlo pár skvělých hráčů i nový trenér a naším společným úkolem bude konečně vyhrávat," přemítá. A opakuje: "Myslím si, že v příštím ročníku žádné výmluvy potřebovat nebudeme."

Barkov v rozhovoru pro NHL.com přiznává, že ho neúspěchy z posledních tří let sžíraly.

Byť sám válel, tým zůstával výsledkově za očekáváními a bez play off. "Mužstvo jsme přitom měli dobré. Chyba byla jen v nás." Co v této odpovědi hledat? Hráči si občas dělali, co chtěli, nedodržovali pokyny, nejen taktickými nedůslednostmi přicházeli o cenné body. To má skončit.

"Joel bude mít respekt a přístup našich hokejistů se výrazně změní," slibuje si floridský generální manažer Dale Tallon od příchodu trenéra Quennevillea. Známý "Coach Q" přišel s ambicí vítězit a už stihl navázat dobrý vztah s Barkovem.

Obdivuje jeho tréninkovou morálku a profesionální přístup. "Je do hokeje blázen. Jeho oddanost hře je jedinečná. Dodává mi kuráž, že právě takový hráč je našim lídrem," povídá Quenneville, který se u Panterů pokusí spolu s Tallonem stvořit další dynastii.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.