bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Už brzy dám gól, tvrdil Crosby navzdory střeleckému trápení. Pak se dočkal

15. listopadu 2017, 11:00

David Baláš

Jen jedenkrát v kariéře zažil podobné střelecké trápení. Sidney Crosby neskóroval v jedenácti zápasech a navrch si v nich připsal jen tři asistence. Jedna z největších hvězd ligy si přesto dál neoblomně věřila: „Moje hra není špatná. Když se budu tlačit do šancí, góly brzy přijdou.“ Dočkal se hned v dalším utkání proti Buffalu.

Na přelomu let 2011 a 2012 Crosby nerozsvítil červené světlo na své poměry dlouhých dvanáct utkání. V nadsázce řečeno, ve včerejším souboji s Buffalem útočil na stejnou cifru. Zatímco tehdy si ale během střeleckého sucha připsal výtečných 17 přihrávek, momentálně měl prachbídné tři asistence.

„Samozřejmě je to trochu frustrující, když se tak dlouho nemůžete prosadit. Důležité ale je, že se dostávám do nadějných příležitostí. Kdyby to tak nebylo, musel bych se nad sebou zamyslet a něco změnit. Cítím ale, že moje úroveň hry není tak špatná,“ tvrdil ještě před duelem se Sabres optimisticky, ačkoliv i v kolonce +/- mu svítilo hrozivých -14.

Na jeho slova navázal také kouč Mike Sullivan. „Několikrát jsem se Sidem v poslední době hovořil o jeho hře i týmu obecně, ale na téma produktivity vlastně nikdy nedošlo. Není k tomu důvod. Crosby je takový hráč, který dlouho bez přísunu bodů nezůstane. Musí se jen dál držet své hry a trápení překoná,“ nastínil obsah konverzací.

A tak se také stalo. V partii se Šavlemi číhal Crosby před brankou a v přesilovce pohotově dorazil střelu Phila Kessela. Nebyl to žádný výstavní gól, ale i taková "šmudla" se počítá. „Je samozřejmě skvělé vidět puk pro změnu přejít brankovou čáru," neskrýval po zápase, v němž přidal i asistenci, úlevu. 

 

V Pittsburghu nyní mohou doufat, že se Crosby chytne a opět začne pravidelně bodovat. Tučňáci prožívají mistrovskou kocovinu a pohybují se na hraně postupu do play-off. Sullivan tak i přes snižování významu produktivity v posledních zápasech míchal sestavou a snažil se najít pro největší hvězdu vhodné místo. Crosbyho zatím usadil mezi Bryana Rusta a Jakea Guentzla. Právě posledně jmenovaný řešil nedávno podobný problém jako Crosby.

„Když Jake šest zápasů neskóroval, taky se ho každý vyptával, kdy konečně dá gól. Já mu říkal, že to je dobrá věc, protože to znamená, že už ho brzo dá. A taky že dal – hned v dalším utkání. U mě to tak teda moc nefungovalo, ale už je to taky minulost,“ usmál se Crosby.

Fanoušci mužstva s tučňákem ve znaku mohou doufat, že útočné esa prožívá obrození a s ním i celý Pittsburgh znovu začne připomínat smrtící komando, které se loni postaralo o obhajobu Stanley Cupu. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.