bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Úleva ze všech stran. Eichel podepsal a je odhodlaný převzít zodpovědnost

5. října 2017, 18:45

David Baláš

Neshody, rozdílné představy, spekulace. Dlouho se táhla vyjednávání o nové smlouvě. Až den před startem letošního ročníku se Jack Eichel dohodl s Buffalem na osmiletém kontraktu za 80 milionů dolarů, který začne platit od příští sezony. Nyní hvězdný mladík hlásí: Jsem připravený přebrat větší zodpovědnost a táhnout mužstvo.

„Je to trochu úleva. Posledních 24 hodin jsem byl v jednom kole a událo se mnoho věcí. Když tady teď ale sedím a přemýšlím o tom, je to úžasné. Bude mi jednadvacet a nikdy jsem nečekal, že bych se hokejem vůbec mohl živit. Těším se, že budu dalších devět let součástí klubu a města,“ uvedl Eichel včera před novináři.

Dvojka předloňského draftu se však zároveň bude muset vypořádat s vyššími nároky. Eichelova nová smlouva je totiž největším podpisem v dějinách organizace Sabres. „Bez ohledu na kontrakt jsem chtěl přijít do přípravného kempu a být pro ostatní lídrem. Pochopitelně ale s podpisem ještě roste má zodpovědnost vůči klubu a spoluhráčům. Budu neustále pod mikroskopem. Nebojím se ale toho, chci být tím mužem,“ tvrdí sebevědomě.

Známky úlevy z uzavřené smlouvy se daly vyčíst i z tváře generálního manažera Jasona Botterilla. „Nechtěli jsme to nechávat na poslední chvíli, ale vyřešit to co nejdřív. Nakonec jsme nalezli určitý kompromis, kdy jsem já respektoval jejich požadavky a Jack se svým agentem zase ty naše. Myslím, že jsme teď všichni velmi spokojení,“ řekl 41letý Kanaďan.

Hlavně být zdravý

Botterill nyní určitě doufá, že jeho svěřence nepotká stejný osud jako loni, kdy se zranil den před úvodním zápasem sezony. Eichel poté musel kvůli zvrtnutému kotníku vynechat 21 zápasů. Ve zbylých 61 utkáních ale nastřádal 57 bodů a ukázal, jak platným hráčem je.

„V loňské sezoně bylo mnoho chvil, kdy to bylo nahoru dolů. Když se člověk zraní, buď může skuhrat a být negativní, anebo se na to dívat pozitivně,“ vyprávěl Eichel. „Já jsem to bral tak, že jsem měl aspoň možnost poznat sám sebe a naučit se nové věci. Ale samozřejmě doufám, že to letos nebude taková horská dráha jako minulý roka a budu zdravý,“ usmál se.

Eichel bude od příští sezony díky nové smlouvě pátým nejlépe vydělávajícím hokejistou, když si ročně přijde na deset milionů dolarů. Ještě lépe na tom bude dvojice Jestřábů Johathan Toews a Patrick Kane a montrealský fantom Carey Price (všichni tři 10,5 milionu dolarů). Celému žebříčku pak vévodí Eichelův věčný sok Connor McDavid, který bude pobírat 12,5 milionu dolarů za sezonu.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.