bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Trápení Ducks nebere konce, dočkáme se snad další výměny trenéra?

7. ledna 2019, 14:00

Jiří Sameš

Anaheim Ducks mají aktuálně na svém kontě sérii osmi proher v řadě za sebou. V tabulce Západní konference se sice v tuto chvíli nacházejí na pozici zaručující play-off – osmé místo (se ziskem 45 bodů). Jejich výkony v letošní sezoně jsou ovšem značně nevyrovnané. Může se tak Randy Carlyle obávat o pozici hlavního trenéra Kačerů?

2-6-2. To je bilance Ducks za posledních 10 zápasů. Horší formou se za uvedené sledované období „mohou pochlubit“ pouze Ottawa Senators (bilance 1-8-2).

V rámci série šesti zápasů doma v řadě, kterou mají hokejisté Anaheimu nyní k dispozici, zatím zaznamenali čtyři prohry. Postupně prohráli s Arizonou Coyotes 4:5 v prodloužení, s Tampou Bay Lightning 1:2 v prodloužení, s Vegas Golden Knights 2:3 a v noci z neděle 6. na pondělí 7. ledna s Edmontonem Oilers 0:4.

Prohra s Oilers znamenala pro celek z Kalifornie celkově osmý neúspěch po sobě, jak už bylo výše uvedeno, (bilance 0-6-2). Ducks tak vyrovnali svou historicky nejdelší sérii proher – osm zápasů v řadě prohráli také od 12. do 30. října 1996 (bilance 0-8-0) a od 3. do 20. listopadu 2005 (bilance 0-5-3).

„Jsou malé oblasti hry, ve kterých pořád děláme chyby. Pokud se chyby neustále opakují, tak je to něco, co vás zraňuje,“ prohlásil po prohře s Oilers kapitán, útočník Anaheimu Ryan Getzlaf.

„Nacházíme se ve frustračním módu. Je to těžké, protože pracujeme opravdu tvrdě. Výsledky se ale nedostavují,“ doplnil.

Sezona 2018/2019 je pro Ducks zatím jako na houpačce. Jednou mužstvo zaznamená úspěšné období, následně se zase nachází v krizi. Může se stát, že Carlyle přijde o práci?

Kačerům už úplně nevyšla minulá sezona. Její základní část sice v tabulce Pacifické divize zakončili na druhém místě se ziskem 101 bodů. Následně se však s play-off loučili hned po prvním kole, když padli se San Jose Sharks 0:4. Za čtyři zápasy přitom dokázali vstřelit pouze čtyři góly.

Právě se střílením gólů má Anaheim problémy i v letošní sezoně. Za dosavadních 43 zápasů zvládl vstřelit pouze 104 gólů. (Horší počin mají pouze Los Angeles Kings – 98 vstřelených gólů.) Pouze tři hokejisté poté dokázali pokořit metu 10 gólů, což je v polovině sezony hodně mizerné.

„Frustrace v našem týmu je evidentní. Pramení hlavně z toho, že nedokážeme skórovat, když máme obrovskou příležitost. Buď trefíme tyč nebo puk jen těsně nepřejde brankovou čáru,“ vysvětloval Carlyle.

„Myslím si ale, že pokud budeme i nadále tvrdě pracovat, tak se věci změní v náš prospěch,“ řekl ještě.

„Nadřeme se, abychom si vypracovali příležitosti dát gól, neskórujeme. Soupeři mají šanci a hned ji promění. Je to něco, přes co se musíme dostat. Překročit tuhle překážku,“ sdělil Getzlaf.

Na obranu Ducks musíme zmínit, že se i v letošním ročníku potýkají často se zraněními. Od začátku sezony do hry stále nezasáhl útočník Corey Perry (zraněné koleno). Více než polovinu zápasů musel kvůli zlomenině v obličeji vynechat obránce Cam Fowler. Několik zápasů vynechali útočníci Ondřej Kaše, Rickard Rakell. Nějakou dobu chyběl také Getzlaf.

Všechny zápasy zkrátka mimochodem odehráli pouze tři hokejisté – obránce Brandon Montour a útočníci Andrew Cogliano, Adam Henrique. Celkem Anaheim letos použil už 33 hokejistů.

Pokud by Carlyle přišel o práci, stal by se šestým odvolaným trenérem letošní sezony. K tomuto kroku se už totiž odhodlali Kings, Chicago Blackhawks, St. Louis Blues, Oilers a Philadelphia Flyers.

Možnost ukončit černou sérii osmi proher budou mít Ducks v noci ze středy 9. na čtvrtek 10. ledna, kdy mezi domácími mantinely, v Honda Center, přivítají Senators. Šestizápasový homestand nakonec zakončí v noci na sobotu, 12. ledna, duelem proti Pittsburghu Penguins.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.