bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

TOP 10 volných hráčů v NHL

24. června 2023, 0:04

Ondřej Mach

Draft talentovaných mladíků, otevření trhu s volnými hráči. Pokud se řadíte mezi příznivce zámořské NHL, tak máte příští týden v kalendáři jistě označený – nejlepší ligu na světě totiž čekají dny plné vzrušení.

Na přelomu června a července každoročně nastává období, kdy mají generální manažeři se svými spolupracovníky nejvíc napilno. 

Na koho ukázat mezi plejádou mladých nadějí, s kým podškrábnout nový kontrakt, kde případně posílit? Jednotlivé kroky mohou směřování organizace ovlivnit na mnoho dalších let.

Start free agency je zkrátka jednou z nejočekávanějších událostí. Nutno podotknout, že letos není k dispozici tolik hvězd nejvyššího kalibru jako minulý rok.

I tak ale bude 1. července z čeho vybírat...

Tyler Bertuzzi (Ú, 28 let)

Minulá sezona: Detroit Red Wings/Boston Bruins, 50 zápasů (8+22)

Na skok do Bostonu a co dál? Produktivní power forvard s Bruins vůbec poprvé okusil vyřazovací boje, ze kterých se ale pakoval hned v prvním kole. Bertuzziho kvality jsou zřejmé, navíc si vytvořil slušnou chemii s Davidem Pastrňákem... Organizace na něj ovšem nemusí mít místo pod platovým stropem.

Ryan O'Reilly (Ú, 32 let)

Minulá sezona: St. Louis Blues/Toronto Maple Leafs, 53 zápasů (16+14)

Možná nejvíc lákavá možnost na centru. O'Reilly pomalu slevuje ze své dřívější produkce, pořád však vyniká svědomitým bráněním nebo schopnostmi na buly. Nabízel by se comeback do Colorada, které ho v roce 2009 draftovalo. A roční gáže? Experti tipují až přes 6 milionů dolarů. 

Patrick Kane (Ú, 34 let)

Minulá sezona: Chicago Blackhawks/New York Rangers, 73 zápasů (21+36)

Nechtěl být součástí přestavby v Chicagu, místo toho jako hráč Rangers opět vyrazil nahánět Stanley Cup. Kaneovu budoucnost zakrývá mlha, zvlášť s ohledem na náročnou operaci kyčle (mimo hru má být až půl roku). Prý by se dál rád ucházel o nejvyšší příčky, roli v jeho rozhodnutí nicméně sehraje taky rodina.

Dmitrij Orlov (O, 31 let)

Minulá sezona: Washington Capitals/Boston Bruins, 66 zápasů (7+29)

Někteří ho vidí jako nejlepšího hráče na trhu. Orlov po trejdu do Bostonu pookřál a řekl si o pořádný balík, v podstatě kdekoliv by mohl pravidelně naskakovat v prvním obranném páru. Zdobí ho kreativita nebo přínos při hře 5 na 5. Ve 31 letech pokukuje po posledním velkém kontraktu.

Matt Dumba (O, 28 let)

Minulá sezona: Minnesota Wild, 79 zápasů (4+10)

Už je to pět let, co Dumba v základní části posbíral 50 bodů. Patrný ofenzivní regres však vyvážil svědomitou prací směrem dozadu, přesto Wild z řady důvodů nejspíš zamává. Předmětem mnoha spekulací už byl ostatně před uzávěrkou přestupů. 

Vladimir Tarasenko (Ú, 31 let)

Minulá sezona: St. Louis Blues/New York Rangers, 69 zápasů (18+32)

Další dílek newyorského dream teamu. Tady by měly zbystřit zejména organizace, které se poohlížejí po ryzím střelci. Největší obava? Tarasenkův zdravotní rejstřík. Ale kdyby zůstal zdravý... Jedno je jisté: svazek s Rangers bude mít kvůli finančním možnostem jen krátké trvání.

Patrice Bergeron (Ú, 37 let)

Minulá sezona: Boston Bruins, 78 zápasů (27+31)

Není nutné omílat, jak dopadl bostonský Last dance. Bergeron stojí před dalším složitým rozhodnutím, podobnou situaci řeší taky David Krejčí – nad oběma centry se vznáší myšlenky na konec velkolepých kariér. Žádná jiná varianta než Boston však neexistuje. 

Alex Killorn (Ú, 33 let)

Minulá sezona: Tampa Bay Lightning, 82 zápasů (27+37)

Trochu nenápadná, ale velice důležitá postava obhajoby Stanley Cupu v podání Tampy Bay. Killorn načasoval formu ideálně, k vyjednávacímu stolu naklusá po své vůbec nejpovedenější sezoně. Hodně se mluví o zájmu Montrealu, Lightning se ho však údajně na poslední chvíli snaží udržet.

Ivan Barbašev (Ú, 27 let)

Minulá sezona: St. Louis Blues/Vegas Golden Knights, 82 zápasů (16+29)

Akcie ruského křídelníka prudce vzrostly vzhledem k famózním výkonům z play off. Barbašev ukázal, že může hrát v elitní formaci vedle největších hvězd. A vlastně postavil sám sebe do pozice, kdy si Vegas jeho služby pravděpodobně nebudou moct dovolit.

Adin Hill (G, 27 let)

Minulá sezona: Vegas Golden Knights, (91,5 % a 2,50 G/Z)

Lehce podobná situace jako u Barbaševa. Před povolanými vyvstává otázka: dokáže Hill do budoucna skutečně chytat na takové úrovní? Aktuálně to vypadá, že přeskočil pittsburghského Tristana Jarryho a mezi brankáři je hlavním jménem. Tenhle risk se může i nemusí vyplatit.

Pozn.: Uvedené statistiky platí pouze pro základní část.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.