bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Tento den v historii: Vyhrajeme, slíbil Messier. A pak se o to postaral hattrickem!

25. května 2020, 8:00

Vojtěch Balon

V roce 1994 dokráčeli New York Rangers až k zisku Stanleyova poháru, v semifinále play-off ale měli namále. V sérii s odvěkým rivalem z New Jersey prohrávali 2:3 na zápasy, šestý duel se navíc hrál v domovském stánku Devils.

1994: Mark Messier před utkáním pravil dnes již legendární větu We will win tonight (dnes vyhrajeme, pozn. red.), která okamžitě zaplnila přední stránky novin.

Zprvu se ale zdálo, že kapitán Rangers bude za hlupáka, jeho tým totiž v Brendan Byrne Areně ještě na konci druhé třetiny prohrával 0:2. Těsně před druhou sirénou ale Mark Messier přihrál na kontaktní gól Alexi Kovaljovovi, krátce po začátku třetí třetiny sám vyrovnal, načež přidal vítězný gól a v závěru se ještě trefil do prázdné branky.

Jen a pouze díky jeho neuvěřitelnému výkonu Rangers zvítězili 4:2 a nakonec dotáhli zdánlivě ztracenou sérii do vítězného konce.

2002: Osm let po svém památném výroku (a výkonu) Mark Messier přišel o post rekordmana v počtu odehraných zápasů v play-off. Překonal jej Patrick Roy, jenž přesně před osmnácti lety v dresu Colorada nastoupil ke svému 237. utkání ve vyřazovacích bojích. Roy v tomto duelu navíc vychytal výhru 3:2 nad rivalem z Detroitu.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.