bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Tampa si pojistila služby zkušeného Coburna na další dva roky, výrazně ušetří

20. června 2019, 12:30

Jan Vojkůvka

Trochu mimo zář reflektorů proběhl v Tampě podpis čtyřiatřicetiletého obránce Braydona Coburna. Zkušený zadák se upsal Tampě na další dva roky, během nichž si přijde na celkem 3,4 milionů dolarů.

Coburn v Tampě působí od své výměny z Philadelphie od roku 2015 a po čtyřech kompletních sezonách (se 4 zápasy v nekompletním ročníku 2014/15) patří v organizaci k lídrům obranných řad. Přinejmenším další dvě sezony by u Lightning měl zůstat a ročně bude pobírat 1,7 milionu dolarů.

Oproti předchozí čtyřleté smlouvě, kterou s týmem uzavřel v roce 2015, si výrazně finančně pohorší (pobíral 3,7 milionů za rok), ale v životě Coburna už přeci jen hrají prim trochu jiné priority. Mnohem podstatnější pro něho je spokojenost celé rodiny, která si v Tampě vybudovala domov. I proto se rozhodl kontrakt podepsat a nečekat na otevření trhu s volnými hráči.

„Být součástí tohoto týmu a této organizace je od chvíle, kdy jsem přišel, velká čest,“ pronesl Coburn po oznámení nového podpisu. „Je to náš domov. Tampu, a všechno, co s ní souvisí, milujeme. Navíc tu je neuvěřitelný hokejový tým, jehož chci být součástí. Cítím, že máme ještě nedokončenou práci, na které se chci podílet,“ řekl směrem ke zklamání z letošních bojů ve Stanley Cupu, kde po suverénních výkonech v základní části skončila Tampa hned v prvním kole.

Coburn v uplynulé sezoně v 74 zápasech nasbíral 23 bodů za 4 branky a 19 asistencí. Jeho úkoly jsou ale spíše obranné, nikdy nepatřil k vyloženě ofenzivním zadákům. Do NHL vstoupil v roce 2005 v dresu Atlanty, v sezoně 2006/07 byl vyměněn do Philadelphie, kde působil až do zmíněné výměny v roce 2015, jež ho poslala do milované Tampy.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.