bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

T. J. Oshie si našel své místečko v přesilovce Capitals

20. října 2015, 12:00

David Zlomek

Během sedmi let v St. Louis Blues byla čísla Timothyho Leifa – ano, přesně tohle jméno se skrývá za zkratkou T. J. – v kolonce „branky v přesilové hře“ obyčejná, neohromující. Maximum v této kategorii je u něj pět branek z ročníku 2008/09. Teď trochu zkusme porovnat neporovnatelné – Alex Ovečkin, jeho nový spoluhráč, dal v minulé sezoně 25 gólů z přesilovky. To je víc, než kolik dal Oshie branek za celý ročník (23).

Loni rozsvítil světlo za brankou v přesilovce Oshie jen třikrát. V dresu Capitlas zatím odehrál čtyři utkání, což mu stačilo na to, aby proměnil už dvě početní výhody. „Už jsem mezi třetinami vtipkoval s Marcusem Johanssonem a Nicklasem Bäckströmem, že si myslím, že letos jsem možná měl více šancí ke skórování, než jsem míval dříve v půlce sezony. Ovie taky řekl, že si je schovávám i na později, tak snad jo,“ řekl Oshie.

Pokud je Ovečkinovo místečko v přesilovce na vrcholu levého kruhu, pak Oshieho je mezi kruhy. Minulý týden ve čtvrtek porazili Capitals Chicago 4:1, přičemž skóre otvíral T. J. V přesilovce stál přímo mezi kruhy, dostal přihrávku od Kuzněcova a proměnil. V sobotu se proti Hurricanes odehrála identická situace. S tím rozdílem, že asistoval Bäckström.

 

V tomtéž zápase dali Caps ještě další přesilovkový gól. U toho Oshie nejen asistoval, ale hlavně skvěle clonil brankáři, když střelec Carlson pálil od modré. Jasně, po čtyřech zápasech nemůžeme hodnotit, takže chválit tempo bodů Oshieho v početních výhodách by bylo poměrně hloupé, ale nijak nebudeme přehánět s tím, že může překonat své kariérní bodové maximum, které činí šedesát bodů.

Oshie řekl, že mu trvalo, než si zvykl na přesilovku Washingtonu, která byla loni v základní části vůbec nejlepší, protože je jednoduše trochu jiná, když máte stále nalevo stojícího Ovečkina. „Samozřejmě. Když ho tam máte, musíte se o něj starat, protože odtud prostě bude pálit, vždycky. Ale další čtyři borci na ledě hledají místo, kde by měli být, v závislosti na tom, jak hlídají Ovieho. Moje pozice je podle mě fajn, protože tam jenom tak stojím,“ zlehčoval americký šikula.

 

Caps měli zatím třináct přesilovek, z nichž dali pět branek. Jsou tak druzí v lize s procentuální úspěšností 38,5. „Je vážně těžké je kontrolovat,“ ocenil své svěřence trenér Barry Trotz. „Není to tak statické, jako to bylo předtím. Dělají pár věcí navíc, kterými zlepšují svůj pohyb, což je skvělé. Myslím, že velkou částí úspěchu přesilovky je tvoření akcí, ale to je samozřejmé. Vybojují si puky po odrazech a podobně. Unavujeme hráče na oslabení, čímž se nám otevírají možnosti. Pak jsme schopni zakončit, máme dobrý tým,“ zakončil spokojeně Trotz. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.