bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Stojíme jen o hráče hrdé na to, že hrají za Columbus, prohlásil Kekäläinen. Přesvědčí ruské bohatýry?

8. května 2019, 17:48

Šimon Rogner

All-in. To byl pravděpodobně nejčastější výraz, který fanoušci i novináři používali po letošní uzávěrce přestupů v souvislosti s generálním manažerem Columbusu Jarmem Kekäläinenem. Blue Jackets vsadili všechno na jednu kartu a po prvním kole si mohli mnout ruce. Sérii s Bostonem už ale do vítězného konce nedotáhli a teď musí Kekäläinen a spol. dostát důsledkům svých kroků.

A těch skutečně nebylo pomálu. V první řadě je třeba zmínit rozhodnutí nevyměnit brankáře Sergeje Bobrovského a útočníka Artěmije Panarina, jimž oběma končí v červenci smlouva a můžou se stát neomezenými volnými hráči. Columbus ale nejenže neprodával, ale nakupoval – pomocí výměn přivedl Matta Duchena, Ryana Dzingela, Adama McQuaida a Keitha Kinkaida. I oni můžou v létě odejít bez náhrady.

Od Kekäläinena to byl risk, který nevyšel. Jackets sice v sérii s Bostonem vedli 2:1, ale pak prohráli třikrát v řadě a nyní se tak můžou připravovat na tradiční posezónní golf. Sám manažer Blue Jackets bude mít ale plné ruce práce s tím jednak přesvědčit výše zmíněné hráče, že Ohio je ideálním místem pro jejich budoucí působiště, jednak pak stlačit v případných vyjednáváních jejich platové požadavky.

Součástí vyjednávání jsou samozřejmě i veřejné výroky, které můžou zamíchat kartami, a Kekäläinen této své možnosti využívá beze zbytku. „Směrem do budoucna stojíme o ty hráče, kteří jsou hrdí na to, že hrají za Blue Jackets, hrdí na to, že žijí v Columbusu, a kteří to tady milují,“ prohlásil v rozhovoru s novinářem The Athletic Tomem Reedem. „Co se týká hráčů, kteří tady nechtějí být – hodně štěstí.“

Nepochybně jasná zpráva od Kekäläinena a spol. zejména pro dvojici Rusů Panarin – Bobrovskij, jejichž končící smlouva je tématem všemožných diskusí už poměrně dlouho a kteří naznačovali, že Columbus nemusí být jejich příštím zaměstnavatelem.

Modrokabátníci jsou přitom bez nich jen polovičním týmem, však Panarinových 82 a 87 bodů ve dvou sezónách, které v Ohiu strávil, jsou klubovými rekordy. O příspěvku Bobrovského, který letos uzavřel sedmou sezónu a který je první v počtu výher, úspěšnosti zákroků, čistých kont a v dalších statistikách, netřeba dlouho hovořit.

„Jsem určitě vděčný za všechno, co jsem tady měl. Vyhrál jsem tady své dvě Vezinovy trofeje. Myslím si, že hokej tady v Columbusu roste. Je zábava to sledovat a byla zábava být toho součástí,“ naznačil Bobrovskij pro reportéra serveru NHL.com Dana Rosena, že na svoji současnou čtyřletou smlouvu s průměrným ročním platem ve výši 7,425 miliónů dolarů pravděpodobně nenaváže.

„Kdoví. Nepřemýšlím o tom,“ vyjádřil se stručně Panarin na otázku, zda bude příští sezónu působit v Columbusu. Další poměrně jasná indikace, že na jeho setrvání budou vypsány vysoké kurzy.

Bude zajímavé sledovat, jak si Kekäläinen a spol. povedou. Zda přesvědčí ruské bohatýry, aby přece jenom otočili a zůstali, jaké jim nabídnou smlouvy a jak se zachovají u ostatních neomezených volných hráčů Duchena či Dzingela. Tak či onak, v Columbusu před sebou mají možná nejpernější léto v klubové historii.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.