bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Spojení Noska s Bruins se nejspíš přetrhne. Sežene za mořem novou práci?

5. července 2023, 1:15

Ondřej Mach

Před časem pronesl, že jeho hlavním přáním je zůstat v Bostonu. Jenže člověk míní a život mění. Nebo generální manažer? Povážlivě malý prostor pod platovým stropem a několik posil značí nevyhnutelné – Tomáš Nosek organizaci (zřejmě) zamává na rozloučenou.

Otázkou je, o kolik jmen se česká kolonie na soupisce Bruins ztenčí. David Krejčí podle svých slov zvažuje konec kariéry i comeback do extraligy, nový kontrakt vyhlíží Jakub Lauko.

A Nosek? Vzhledem k vývoji po otevření trhu s volnými hráči je podle všeho na odchodu. Generální manažer Don Sweeney se navzdory okleštěným možnostem nedržel zpátky...

Zejména podpisy centrů Morgana Geekieho a Patricka Browna nejsou pro Noska příznivou novinkou. „V současné chvíli je to nepravděpodobné,“ cituje česká mutace webu nhl.com Sweeneyho na téma jeho pokračování.

„Geekie a Brown tuhle práci zastanou, Brown dokáže hrát i na křídle. Navíc mají oba na buly přes 50 procent,“ bilancuje bostonský GM.

Třicetiletého Noska si v zámoří cení především kvůli kvalitní defenzivní činnosti, častou volbou trenérů bývá při oslabení. Pokud vezmete v potaz omezený čas na ledě, tak navíc dokáže být solidně produktivní.

Loni v průběhu základní části zasáhl do 66 utkání, ve kterých nahromadil 18 bodů (7+11). I on měl svůj podíl na tom, že Bruins přepisovali jeden rekord za druhým.

NHL je ale tvrdý byznys. Problémy s platovým stropem řeší leckdo, přesto by Nosek o nabídky nemusel mít nouzi. Předchozí smlouva mu ročně vynášela 1,75 milionu dolarů.

Fanoušci na sociálních sítích mezitím volají po velkolepém návratu do Pardubic. Klub majitele Petra Dědka cílí na titul, angažování hokejisty s téměř čtyřmi stovkami startů v NHL by ofenzivní mozaiku Dynama ještě víc rozzářilo.

O trochu víc jasno by mohlo být v následujících dnech.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.