bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Škatulata hýbejte se? Červen bude na výměny bohatý, tvrdí McPhee

26. května 2017, 15:00

David Motloch

Klasicky by tou dobou lidé vstřebávali čerstvého vítěze Stanleyova poháru a užívali letních dní. Letošní červen však bude jednoznačně ve znamení rozšiřovacího draftu. Příchozí tým Las Vegas se zasloužil v NHL o pořádný rozruch, který, zdá se, bude ještě vrcholit. Řada týmů musí řešit problémy s hráči, které nebude chtít Golden Knights nabídnout. Obchody tedy budou zajímavé a v některých bude hrát nemalou roli samotný GM Las Vegas George McPhee.

Případ Anaheim, který musí řešit přetlak na jednotlivých herních postech či klauzule o nevyměnitelnosti, není v NHL jediný. Řada dalších týmů se bude potýkat s podobnými problémy, které lze necelý měsíc před rozšiřovacím draftem vyřešit trejdem. Tímto scénářem si je jistý i generální manažer Las Vegas George McPhee. Podle něj by se první obchody mohly uskutečnit již na začátku příštího týdne.

„Hodně se o nich poslední dny diskutuje a já si myslím, že to v tomto tempu bude pokračovat,” prohlásil McPhee. Ten se před novináři pochlubil s informací, že jej řada týmů brzy začne oslovovat s nabídkou určité kompenzace (pokud se tak již nestalo). Výměnou za to GM Vegas záměrně přehlídne při výběru některé hráče, kteří budou kvůli mnoha okolnostem volní.

Do startu rozšiřovacího draftu již zbývá méně než měsíc. Zbylé týmy NHL musí odevzdat list svých chráněných hráčů do 17.června, přičemž Las Vegas bude ze zbytku hokejistů vybírat 21. června při předávání cen ve vlastní T-Mobile aréně. Golden Knights, kteří nastoupí již do příštího ročníku NHL, budou vybírat 30 hráčů, z každého týmu tedy jednoho. Celkově musí poskládat mužstvo o minimálně třech brankářích, devíti obráncích a 14 útočnících.

Esa v rukávu

„Máme samozřejmě dobrý obrázek o tom, jací hráči budou k mání. Spousta manažerů s námi jednala napřímo a sdělila nám konkrétně svá stanoviska, takže i my máme z toho dobrý pocit a víme, co se bude odehrávat,” uvedl McPhee.

Ten je v řadě věcí ve výhodné pozici. Díky nastávající situaci je totiž vždy tím mužem, který vidí o další tři kroky napřed. Týmy totiž musí odhalit hráče, které nebudou nebo nechtějí před draftem chránit, pokud chtějí obchodovat. To dává do rukou výhodu právě GM Las Vegas, který onen seznam dostupných hráčů pro bude vědět podstatně dříve, než 18. června, kdy se tato informace dostane i na veřejnost.

K tomu všemu si ještě připočtěme fakt, že McPhee bude mít dva dny před draftem k dispozici exkluzivní možnost vyjednat smlouvu s nechráněnými volnými hráči. Pomyslných es v rukávu tedy přibývá.

Přestože na výběr bude mít Las Vegas řadu skvělých hráčů, všechny si vybrat nemůže. Bude třeba zvolit vhodnou taktiku, která zajistí fungující skladbu mužstva. Už má na takovou směs McPhee plán? „Zvážíme vše, co může fungovat. Budeme potřebovat od každého něco. Budeme shánět zkušené hráče, mladé naděje a potřebovat budeme i nějaké volby draftu. Budeme se poohlížet po rychlosti, síle a šikovnosti. Až uvidíme kompletní směs toho, co je k dispozici, bude ten obrázek jasnější. Zatím se zdá, že to bude mix všeho,” uzavřel McPhee. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.