bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Situace v Centrální divizi hraje do karet Pacifiku. Z Oilers je před Utkáním hvězd cítit sebevědomí

19. ledna 2020, 15:20

Jiří Michal

Ačkoliv kostra týmu Oilers zůstala zachována, pro mnohé fanoušky je tato sezona oproti předešlým speciální. V čem? I při All-Star pauze je stále účast v playoff reálnější. Vzpomeňme si, kdy naposledy tým okolo Connora McDavida brázdil vody vyřazovacích bojů. Psal se rok 2017 a jednalo se o první a zároveň poslední boje o Stanley Cup pro hvězdného kanadského útočníka. Podaří se Olejářům letos podruhé od přestěhování do Rogers Place přivést vyřazovací boje před zraky vlastních fanoušků?

Při předešlých zvyklostech je až děsivé, že neprávem podceňovaná Pacifická divize nyní drží 5 postupových míst. Loňský finalista konference ze San Jose přitom mezi výběrem chybí a vlak mu nadále ujíždí. Vyjma prvního Vancouveru, který má o bod více, mají další 4 mančafty z postupové pětky Pacifiku shodně 57 bodů. Oilers však na druhém místě oproti Calgary, Vegas a Arizoně mají 1 nebo 2 zápasy k dobru.

V Centrální divizi jsou tak logicky volná pouze 3 postupová místa. Winnipeg se ziskem 54 bodů se nyní potýká s horší formou, což také zapříčiňuje postavení mimo postupové pozice. Inverzní situace panuje v Chicagu, které sice nyní najelo na velmi dobré výsledky, špatný vstup do soutěže se však činí taktéž o aktuální pozici mimo vyřazovací boje s 52 body.

Z této situace těží Edmonton a vlastně i celá Pacifická divize. Z posledních 5 utkání svěřenci Davea Tippetta zvítězili čtyřikrát, naposledy dokázali obrat o body Nashville a v důležitém souboji v rámci divize v noci nasázeli Arizoně 7 gólů. Právě utkání proti Coyotes bylo posledním na programu Olejářů před Utkáním hvězd, a tak může mužstvo aktuálně čerpat ze získaného sebevědomí a druhého místa v divizi, o které se bude muset ještě doslova porvat.

„Nemůžeme si říci, že jsme teď sebevědomí. My si to nejdříve musíme zasloužit na ledě svými výkony a dosáhneme toho jedině tak, že začneme dělat i nejmenší prvky správně a poté přijde i úspěch. Důvěra se tvoří v době, kdy se více prohrává. Jestliže se zvládneme soustředit na malé věci a hrát dostatečně dobře, abychom vyhrávali, až poté můžeme mluvit o důvěře," řekl trenér Dave Tippett novinářům na poznámku, že mužstvo vypadá na ledě mnohem sebevědoměji, než tomu bylo doposud.

Za momentální spokojeností týmu stojí především výkony dvojice Connor McDavid – Leon Draisaitl. Kanaďan dokázal během 46 utkání nasbírat již 76 bodů (27+49) a vede bodování celé soutěže. O jednu asistenci zpátky se drží německý útočník. Pokud by jejich forma zůstala na podobné úrovni, oba dva by mohli zapsat zisk okolo 127 bodů po 82 zápasech základní části.

Oilers mají sice nyní dobrou pozici, ta jim však nezaručuje zhola nic. Aby od roku 2017 konečně opět Edmonton patřil mezi nejlepších 16 týmů, bude muset mužstvo ještě pořádně zabojovat. A jak říkal lodivod střídačky, musí se soustředit i na nejmenší detaily, aby nadále drželi svou šanci na účast v playoff.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.