bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Simon v NHL mění dres! Stal se součástí výměny za Rakella

21. března 2022, 22:32

Adam Bagar

Útočník Dominik Simon se v zámořské NHL stěhuje z Pittsburghu do Anaheimu jako součást výměny za jiného forvarda Rickarda Rakella.

Zatímco Švéd Rakell míří k Tučňákům, Kačeři kromě sparťanského odchovance získali ještě Američana Zacha Astona-Reeseho spolu s právem výběru ve druhém kole letošního draftu.

27letý Dominik Simon se v aktuálním ročníku slavné ligy představil v 55 utkáních, Pittsburghu v nich pomohl devíti kanadskými body – za tři trefy do černého a šest gólových nahrávek.

Simon se před sezonou vrátil k Penguins po roce stráveném v Calgary, za nějž v uplynulé sezoně NHL odehrál pouhých jedenáct zápasů, ve kterých vyšel bodově úplně naprázdno.

Poté, co mu Flames v létě nedali kvalifikační nabídku na nový kontrakt, se jako nechráněný volný hráč vrátil do Pittsburghu, kde kývl na roční dvoucestnou smlouvu na 750 tisíc dolarů.

Celkem Simon v NHL nastoupil k 239 zápasům, zaznamenal v nich 73 bodů za 22 branek a 51 nahrávek. Ve 12 utkáních play off si potom do statistik připsal čtyři body za asistence.

Jak se mu nyní povede v Anaheimu?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.