bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Šimek si odbude debut v NHL, vyhraje Washington poosmé v řadě?

2. prosince 2018, 19:30

Šimon Rogner

Jedno večerní utkání, debut Radima Šimka v NHL a další klíčové body v boji o postup do play off. Takové jsou jasné taháky nedělního večera a noci na pondělí. Začneme ve Washingtonu, procestujeme New York, Chicago, Montreal a Detroit a skončíme na západním pobřeží v Los Angeles.

21:00 Washington Capitals – Anaheim Ducks

Ještě v devět večer nám NHL nabízí mezikonferenční souboj mezi Washingtonem a Anaheimem. Oběma týmům se v poslední době daří – zatímco Anaheim vyhrál poslední tři zápasy (všechny venku) a pět z posledních šesti utkání, tak Washington nenašel přemožitele dokonce v sedmi střetnutích za sebou. Capitals, kteří si ve 25 utkáních připsali 33 bodů, jsou tak na čele Metropolitní divize, i když v tabulce Východní konference jsou před nimi tři týmy Atlantické divize. Kačeři se drží na druhém místě Pacifické divize a šestém místě Západní konference, ovšem na osmé San Jose a Vegas mají náskok pouhých dvou bodů. Domácí se stále musí obejít bez T.J. Oshieho, hosté postrádají Coreyho Perryho a Cama Fowlera. Do branek se postaví Braden Holtby a John Gibson.

00:00 New York Rangers – Winnipeg Jets

Čtvrtý kanadský tým v řadě dnes potkají hráči New York Rangers, kteří budou chtít odčinit včerejší porážku v Montrealu na domácím ledě proti Winnipegu. Jezdci prohráli čtyři z posledních pěti utkání a nacházejí se těsně pod postupovými příčkami. To Winnipeg je opticky na čtvrtém místě Západní konference v klidu, na druhou stranu jsou před ním v divizi Nashville i Coloradu a zezadu dotírá Dallas s Minnesotou. Tryskáči střídají v posledních zápasech výhry s prohrami, ačkoli minulé dva duely, včetně včerejšího na ledě New Jersey, vyhráli. Stojí za to připomenout, že Rangers vyhráli osm z posledních devíti zápasů v Madison Square Garden. Pomoci k výhře se jim dnes pokusí Henrik Lundqvist, na druhé straně by mu měl čelit Connor Hellebuyck.

01:00 Chicago Blackhawks – Calgary Flames

Své první domácí vítězství od 19. listopadu se dnes pokusí získat rovněž hokejisté Chicaga, kteří hosty lídry Pacifické divize z Calgary. Blackhawks prohráli poslední tři zápasy v řadě a pět ze šesti utkání, takže předposlední místo v Centrální divizi nikoho ve Windy City nepřekvapí. Naproti tomu Flames v pátek urvali výhru proti Los Angeles a zvítězili v pěti z posledních sedmi duelů. Proti Chicagu se svěřencům Billa Peterse navíc daří – výhru si připsali v posledních čtyřech vzájemných zápasech. Mike Smith a Corey Crawford budou střežit brankoviště svých mužstev.

01:00 Montreal Canadiens – San Jose Sharks

Čtyři prohry v řadě a pokles až na osmé místo Západní konference. San Jose se v poslední době nedaří – potvrdily to i poslední dvě vysoké prohry s Ottawou a Torontem. Canadiens se překvapivě stále drží v elitní osmičce Východní konference – k včerejší výhře proti Rangers dvěma góly přispěl kapitán Shea Weber, který ve svých dvou zápasech po návratu ze zranění zaznamenal zatím tři body. V brance domácích se zřejmě znovu objeví Carey Price, stejně tak hosté nejspíše nasadí Martina Jonese. Svůj debut v NHL zažije také český obránce Radim Šimek, který v sestavě nahradí Joakima Ryana!

01:00 Detroit Red Wings – Colorado Avalanche

Dříve tradičně vyhrocený duel mezi Detroitem a Coloradem už dnes tolik vášně nevyvolá, přesto bude zajímavé ho sledovat. Oba týmy se nacházejí v odlišných pozicích – zatímco Red Wings, kteří vyhráli poslední dva zápasy, mají dvoubodovou ztrátou na postupová místa, tak Colorado se s 35 body vyhřívá na druhém místě Centrální divize dva body za vedoucím Nashvillem. Dnešního ranního tréninku se účastnil obránce Avs Tyson Barrie a mohl by po třech vynechaných zápasech kvůli zranění v dolní části těla nastoupit. Místo v brance pravděpodobně připadne Jimmymu Howardovi za domácím a Semjonovi Varlamovovi za hosty.

04:30 Los Angeles Kings – Carolina Hurricanes

Hokejovou noc z neděle na pondělí uzavře už ranní zápas mezi Los Angeles a Carolinou. Hurricanes podávají po dobrém vstupu do sezóny spíše nekonzistentní výkony – přesto vyhráli čtyři z posledních šesti utkání. Kings ve čtyřech z minulých šesti duelů na svého soupeře nestačili, včetně posledních dvou zápasů, a nacházejí se na beznadějném posledním místě Západní konference. Do sestavy Hurricanes by se dnes mohli vrátit obránci Brett Pesce a Haydn Fleury, kteří byli oba aktivováni z listiny zraněných hráčů a donutili tak tým poslat na farmu dalšího talentovaného zadáka Jakea Beana. Za Kings zřejmě do utkání nezasáhne Ilja Kovalčuk, který už kvůli zranění vynechal páteční duel proti Calgary. Situace v brankovišti je zatím nejasná – předpokládá se ale start Jonathana Quicka a Curtise McElhinneyho. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.