bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Šílený Mike opět v ráži. Brankář Minnesoty je podle něj „mentálně postižený“

23. března 2017, 21:00

Jiří Lacina

Mike Milbury. Bývalý obránce Bostonu Bruins, později generální manažer New Yorku Islanders, jinak také známý pod přezdívkou „Šílený Mike“. Nikdy nechodil pro nějakou tu kontroverzi daleko, co ale předvedl tento týden na zámořských obrazovkách, překračuje i jeho jinak „vysoké“ standardy.

V úterý v noci během televizního přenosu utkání Minnesoty se San Jose si vzal Milbury slovo během opakovaného záběru, který se věnoval chybě brankáře Devana Dubnyka, po níž vstřelil Patrik Marleau ze San Jose laciný gól.

Brankář Minnesoty se za vlastní svatyní špatně dohodl s obráncem, zapomněl za ní puk, kterého se chopil Marleau a bleskově jej uklidil do sítě. Gól přinesl snížení vedení Wild na 3:2, jelikož už v utkání víc branek nepadlo, Minnesota o vítězství nepřišla.

Milbury rozebral situaci a svůj vstup zakončil vzkazem pro všechny muže v masce: „Všichni víme, že jsou nějakým způsobem mentálně postižení…“

Spolukomentátor televize NBC se sice od srdce zasmál, Milburyho slova ale okamžitě proletěla internetem a fanoušci dávají jejich autorovi co proto.

„On sám je totálně mentálně handicapovaný,“ napsal například jeden rozčilený fanda.

Mike Milbury proslul jako důrazný obránce, jeden z prvních Američanů na modré čáře v NHL. Šanci mu dal v polovině sedmdesátých let v Bostonu tehdejší trenér Bruins Don Cherry, dnes rovněž kontroverzní televizní expert. Později pracoval Milbury jako generální manažer newyorských Ostrovanů. Způsob, jakým rozebral a zničil původně slušný tým, hledá v historii ligy obtížně srovnání.

Dokonce i Jaromír Jágr v době svého odchodu do KHL zahodil věčný úsměv a sáhl po nezvykle ostrých slovech, která tehdy adresoval právě tomuto muži. „Mike Milbury, který žil jen pro to, aby mě kritizoval, mi teď může políbit…“ Závěr můžeme klidně vypustit. Kdo by se snad nedovtípil, zvolené slovíčko „butt“ je v angličtině ta část těla, kde nohy přechází v záda.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.