bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Šest let Läcka trýznily kyčle. Švéd přerušuje kariéru, bude trénovat

16. srpna 2019, 19:00

Tomáš Zatloukal

Dlouhodobé potíže s kyčlemi donutily švédského gólmana Eddieho Läcka k přerušení kariéry. "Tělo mi teď neumožňuje, abych někde podepsal smlouvu a chytal na profesionální úrovni," napsal jednatřicetiletý brankář na Twitteru. Läck byl naposledy pod kontraktem v New Jersey, Ďáblové ale většinou dávali v NHL prostor jiným a rodák z Norrtälje působil hlavně na farmě.

Bylo to trápení.

Zdravotní trable ztenčily Läckovi uplynulou sezonu na pouhých šest zápasů v AHL. Mezi třemi tyčemi tápal, z šestice partií vyšel s bídnou úspěšností 86,3 procenta. Läck věděl, že tudy cesta nepovede a raději se v prosinci podrobil operaci kyčlí.

"Chytal jsem i přes bolesti kyčlí šest let," přiznává nyní bývalý gólman Vancouver Canucks, Calgary Flames či Carolina Hurricanes.

Aby se definitivně zbavil dlouhodobých potíží, musí po prosincovém chirurgickém zákroku absolvovat zdlouhavou, každodenní rehabilitaci. Poctivě se jí věnuje v Arizoně, kde si nedávno pořídil dům. "Čeká mě pořádný kus cesty, rehabilitace se protáhne," ví.

Jeho cílem je návrat do NHL, kde naposledy nastoupil 22. února 2018. Zůstává otázkou, zda se mu comeback do slavné ligy může povést. Už jsou to čtyři roky, kdy naposledy měl adekvátní výkonnost pro brankářskou jedničku.

Läck si dlouhé měsíce rehabilitačních cvičení zpestří prací pro Arizonskou státní univerzitu. V ročníku 2018/2019 začal navštěvovat zápasy tamních hokejistů a rychle si padl do oka s jejich trenérem Gregem Powersem.

"Okamžitě jsme si začali rozumět. Když jsme pak povýšili našeho trenéra gólmanů do nové funkce, potkal jsem se s Eddiem a dohodli jsme se, že se bude věnovat našim brankářům. Líbí se mi jeho povaha i přístup k věci," vysvětlil Powers, jak se zrodilo Läckovo angažmá.

Má trvat jednu sezonu. Poté se uvidí, jak na tom mistr světa z roku 2017 je.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.