bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Šampióni mají nového kouče, povede je asistent Todd Reirden

30. června 2018, 11:00

Šimon Rogner

Měsíc nabitý velkým množstvím novinek a změn prožívají fanoušci Washington Capitals. Po prvním vyhraném Stanley Cupu v historii přišla na řadu rezignace Barryho Trotze, během draftu opustili tým Phillip Grubauer a Brooks Orpik, nový osmiletý kontrakt podepsal John Carlson a nyní klub oficiálně oznámil jméno nového kouče obhájců titulu. Je jím dosavadní asistent Todd Reirden.

O Reirdenovi se mluvilo jako v podstatě o jediném kandidátu na uvolněnou pozici po Trotzovi, který se tři dny po odchodu 18. června upsal New York Islanders. Vyzdvihovala se především jeho práce s obránci, když za poslední sezóny dokázal klíčovými hráči týmu udělat Carlsona, Dmitrije Orlova, ale také veterána Matta Niskanena, jenž se s Orlovem stal hlavním shutdown párem Capitals v play off.

V neposlední řadě se mu povedlo Michala Kempného, zdravého náhradníka a okrajového hráče v sestavě Chicaga, přetvořit v stabilního člena prvního obranného páru s Carlsonem, který klíčovými minutami na ledě, ale i načasovanými góly pomohl Washingtonu k jeho prvnímu Stanley Cupu v historii.

„Cítili jsme, že nastal čas, aby Todd vedl náš klub. Na základě jeho trenérské zkušenosti, komunikačních schopností, přístupu ke hře a respektu, který vyžaduje v šatně, jsme dospěli k pocitu, že Todd si tuto příležitost zaslouží. Todd sehrál nedílnou část v naší jízdě za Stanley Cupem a cítíme, že jeho povýšení do role hlavního kouče umožní naší organizaci plynulý přechod do dalších sezón,“ uvedl v prohlášení generální manažer Brian MacLellan.

Sedmačtyřicetiletý Američan se postaví na střídačku týmu NHL jako šéf poprvé ve své kariéře, ale bez zkušeností rozhodně není. Poslední čtyři ročníky působil ve Washingtonu, stejný počet předtím strávil u rivalů z Pittsburghu, kde necelé dva předešlé ročníky 2008/09 a 2009/10 vedl farmářský tým ve Wilkes-Barre. Trenérskou kariéru pak během sezóny 2007/08 začal jako asistent trenéra na Bowling Green State University v univerzitní lize NCAA.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.