bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Sám nechápu, jak ty góly dává, obdivuje Kempný Ovečkina. Účast na MS nevylučuje

24. února 2019, 17:00

Ondřej Kalát , Vojtěch Balon

Obhájci titulu z Washingtonu patří v Metropolitní divizi druhé místo, po včerejší porážce 2:5 v Buffalu se ale na Capitals začínají dotahovat pronásledovatelé z Columbusu, Caroliny a Pittsburghu. „Byl to těžký zápas, Buffalo hraje v této sezóně velmi dobře. Pořád jsme dotahovali a navíc jsme měli docela dost vyloučení,“ mrzelo po utkání českého obránce Michala Kempného.

„Zachytal jim brankář, ale o tom to není, my se musíme víc tlačit do brány. Musíme tam házet víc puků,“ hlásí bývalý zadák Komety Brno, Omsku či Chicaga. „Pro nás je každý bod důležitý, naše konference je docela našlapaná a zápasy jdou rychle za sebou. Snažíme se s každým utkáním zlepšovat a připravit se na play-off,“ dodal.

V minulé sezóně přestoupil český bek do Washingtonu až v závěru základní části, v týmu se ale rychle zabydlel a letos patří k oporám zadních řad Capitals. „Nemám si na co stěžovat, jsem dost vytížený a vážím si toho, že tu můžu být,“ uvědomuje si. „Léto bylo hodně krátké, příprava na sezónu byla trošku jiná než na ty předchozí. Toto je moje první sezóna, kdy hraju každý zápas a snažím se podávat vyrovnané výkony. Těch utkání je ale strašně moc a někdy je to těžké,“ přiznává Michal Kempný.

Rodák z Hodonína věří, že Caps znovu čeká vydařené play-off. „Je těžké podávat stejné výkony jako v sezóně, kdy vyhrajete Stanleyův pohár. Myslím si ale, že máme natolik zkušené hráče, že se s tím dokážeme vypořádat. V NHL si člověk nemůže vybírat, každý zápas je strašně náročný a strašně důležitý,“ pravil.

Úspěch Washingtonu i letos do velké míry stojí a padá na Alexandrovi Ovečkinovi, který se 44 brankami jasně vede tabulku střelců. „Sám nechápu, jak ty góly dává. Každý ví, že bude střílet, ale stejně to tam nějak dostane. To je obdivuhodné, zaslouží si velký respekt,“ smekl Kempný klobouk.

A jaké jsou jeho vyhlídky směrem ke světovému šampionátu, kdyby Washingtonu předčasně skončila sezóna? „Byl tady Robert Reichel a s ním jsem mluvil, s Petrem Nedvědem ne. Nechci předvídat, ale můj postoj je pořád stejný: reprezentovat je pro mě čest a rád bych přijel!“

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.