bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Remíza. MoJo odchází od arbitráže s férovou gáží, čeká jej však těžká bitva o budoucnost

1. srpna 2015, 10:00

Tomáš Zatloukal

Švédský útočník Marcus Johansson podstoupil, podobně jako jeho spoluhráč Braden Holtby, slyšení před nezávislým soudcem a dokonce si počkal na jeho výrok. Dopadl mnohem lépe než Alex Chiasson z Ottawy Senators, který zažil absolutní prohru a místo kýženého platu přes dva miliony dolarů bude brát polovinu (1,2 milionu dolarů). Johnasson si v příští sezóně vydělá 3,75 milionu dolarů, což je pro washingtonský rozpočet citelná, leč snesitelná rána. Caps i "MoJo" tedy mohou být spokojeni.

V nedávném článku o kvartetu zbývajících "arbitrážníků" jsme věštili, že si Johansson přijde maximálně na stejné peníze jako nashvillský Predátor Colin Wilson. Tato předpověď byla dobrou trefou, čtyřiadvacetiletý forvard za Wilsonem lehce zaostal a zcela podle našich očekávání neprolomil hranici čtyř milionů dolarů. Přesto si oproti minulým letům výrazně polepší.

Johanssonovi totiž skončila dvouletá smlouva, díky níž ukrajoval z platového stropu Caps rovné dva miliony dolarů. Za skromnou gáži dokázal vyprodukovat solidní porci bodů, letos se zastavil na osobním maximu -  bodoval hned 47krát. Není tedy divu, že požadoval řádné přilepšení, přeci jen si nezasloužil, aby by dál vydělával peníze jako hráč do čtvrté lajny či náhradní gólman.

Johansson předstoupil před nezávislého soudce s tím, že by si přál brát 4,75 milionu dolarů, Washington kontroval s třímilionovou nabídkou. Nakonec se tedy jazýček na vahách mírně naklání na stranu klubu, nikoliv hráče, nejde však o jednoznačné vítězství, ani o jasnou porážku. "MoJo" se každopádně dostal do zajímavé výchozí situace pro příští sezónu.

Proč? Bude, štědře placený, bojovat o dlouhodobější kontrakt, jenže dost možná nedostane potřebný prostor. Jak jsme vás již informovali dříve, Washington s ním nepočítá do prvních dvou formací (Capitals sehnali T.J. Oshieho s Justinem Williamsem a chtějí dát více času na ledě Andre Burakowskymu s Jevgenijem Kuzněcovem), kde se body sbírají nejsnáze.

Již letos Johansson musel snést to, že se prakticky nedostal na přesilovky. Jak se vyrovná s ještě těžšími podmínkami? Brzy začne jeho boj o budoucnost. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.