bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Rekordní sturm! Němec Rieder sestřelil Olejáře dvěma superychlými údery

2. prosince 2014, 12:00

Tomáš Zatloukal

Desetkrát v řadě odjížděli z ledu se sklopenou hlavou, svěřenci Dallase Eakina čekají od 9. listopadu na vítězný pokřik. Edmontonský zmar dnes jedině podtrhl Tobias Rieder, německý nováček skolil Olejáře dvěma góly v jediném oslabení! Snad nic není lepší demonstrací aktuálního rozpoložení družiny kapitána Andrewa Ference než právě nevyvedená přesilovka, která vyústila ve dvě Riederovy rekordní gólové radosti.

Jak se vše seběhlo? Na trestné lavici zrovna seděl arizonský kapitán Shane Doan, krátce před první sirénou totiž atakoval Davida Perrona a rozhodčí "ocenili" jeho zákrok dvěma minutami za hrubost. Při jednom z edmontonských dosti kostrbatých pokusů zavést puk do útočného pásma obral Rieder o kotouč Taylora Halla a upaloval sám na Viktora Fastha. Nemýlil se. O necelou minutu později se rychlonohý forvard radoval podruhé, tentokrát těžil z obětavosti Martina Hanzala. Českého centra nastřelil Nikita Nikitin, Hanzal rychle zpracoval kotouč a vyslal Riedera do dalšího brejku. Jednadvacetiletý nováček proti Fasthovi znovu uspěl! V tu chvíli byl švédský gólman na ručník. A nejen on, hodit ručník do ringu mohl celý Edmonton.

Utrápení Olejáři si zahráli komparz při přepisování historie - Rieder dvěma góly v oslabení během 58 sekund stanovil nový rekord NHL. Žádný nováček před ním nedokázal v početní nevýhodě rychleji dvakrát rozsvítit červené světlo. Ve skutečnosti se žádnému jinému zelenáčovi nepovedlo stlačit čas mezi dvěma takovými zásahy pod jednu minutu. "Vůbec jsem nečekal, že by se mi něco takového podařilo. Je prostě senzační dát dva góly ve čtyřech. Ještě si pořádně neuvědomuju, co jsem vlastně dokázal," jásal německý reprezentant v rozhovoru pro NHL.com. pro své představení si nemohl vybrat lepšího soupeře,  právě Oilers totiž šikovného útočníka původem z Landshutu před třemi lety draftovali. Ve čtvrtém kole, na 114. místě. Nikdy mu ale nedali příležitost a po vzájemné dohodě ho vyměnili Kojotům.  


Rieder ideálně "zvolil" také dějiště své výjimečné show - Rexall Place. Ve stejné hale před 26 lety vytvořil absolutní rekord NHL Esa Tikkanen, edmontonská legenda se dvakrát trefila v oslabení během pouhých dvanácti sekund! Stalo se tak 12. listopadu 1988 a "postiženým" protivníkem byli torontští Maple Leafs. Fasthovu roli si tehdy střihl Allan Bester. Rieder se výkonu Tikkanena ani nepřiblížil, to ovšem nic nemění na tom, že předvedl fenomenální kousek, který mu vynesl obdiv hlavního kouče Davea Tippetta. "Je to skvělý hokejista, výborně čte hru," chválil ho uznávaný lodivod Kojotů. "Věřím, že má před sebou velkou kariéru," dodal drobnou věštbu na adresu první hvězdy večera. Večera, který prohloubil krizi Oilers a ukončil arizonskou černou sérii tří porážek.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.