bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Rána pro Kings! Quick proti Shark nedochytal. Není to dobré, řekl šéf LA

13. října 2016, 18:00

David Jahoda

Pět minut před první sirénou se ještě brankář LA Jonathan Quick stihl zapojit do potyčky před jeho brankou, v samotném závěru však přišel nenápadný okamžik, který může mu samotnému a celému týmu Kings nadělal pořádnou paseku. Při zákroku proti střele kapitána San Jose Joea Pavelskiho si přivodil zranění v dolní části těla, kterého ho může podle prvních informací vyřadit ze hry na delší dobu. To je pro Los Angeles start do sezony, který si nepřáli ani v tom nejhorším snu.

Nebyl to pro vítěze Stanley Cupu z let 2012 a 2014 dobrý večer. V úvodním utkání sezony prohráli s kalifornskými rivaly 1:2, co je ale bolelo ještě víc, byla ztráta brankáře Jonathana Quicka. Ten si v závěrečných vteřinách první třetiny přivodil zranění v dolní části těla, když se přesouval proti pokusu Pavelskiho. Quick v první části dostal jednu branku z 15 střel, od druhé periody ale přepustil místo v brance Jeffu Zatkoffovi, který si tak odbyl soutěžní debut za LA dřív, než asi sám čekal.

Ve čtvrtek by měl Quick podstoupit magnetickou rezonanci, která ukáže, jak vážné jeho zranění opravdu je. Avšak slova generálního manažera Los Angeles Deana Lombardiho nezněla příliš pozitivně. Na otázku, jak dlouho může být dlouholetá jednička jeho celku mimo hru odpověděl: „Může to být dlouho,“ prozradil. „Není to dobré,“ doplnil. Víc však ukáže zmiňovaná magnetická rezonance.

„Všichni víme, co Quickie (Quick) pro náš tým znamená a co tu už dokázal,“ řekl po utkání Tyler Toffoli, který ve druhé minutě poslal LA do vedení, které jim ale nakonec nebylo nic platné. „Ale nesmíme na to myslet, musíme být pozitivní. Zat (Zatkoff) chytal neuvěřitelně, máme v něm důvěru,“ pokračoval útočník, který byl v minulé sezoně s 31 góly nejlepším střelcem mužstva. 

„To je moje práce. Být připravený, když Quickie potřebuje pauzu, nebo bude mimo hru,“ pravil Jeff Zatkoff po utkání se Sharks, v němž si připsal 15 zákroků a pustil za svá záda jeden puk. Další zápas hraje Los Angeles v pátek doma proti Philadelphii a je víc jak pravděpodobné, že ještě vloni brankář Pittsburghu bude mezi třemi tyčemi. V tu dobu už bude zřejmě také jasnější, jak dlouho bude Quick LA chybět. Zatím budou muset Kings povolat někoho z trojice Peter Budaj, Jack Campbell a Tom McCollum. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.