bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Protrhne Tampa střeleckou smůlu? Pavelec by měl nastoupit do branky Winnipegu

29. října 2015, 21:00

Jan Prošek

Osm soubojů je připraveno na čtvrteční noc. Problémy se střílením branek má Tampa, které by mělo pomoci domácí prostředí proti Coloradu. Do hry by měl zasáhnout brankář Winnipegu Ondřej Pavelec, stejně jako útočník Jakub Voráček, jenž stále čeká na svou první trefu.

00:00 Philadelphia Flyers – New Jersey Devils

Jedná se o první ze čtyř vzájemných soubojů v letošní sezóně. V brance hostů se představí Cory Schneider, což kouč John Hynes potvrdil s předstihem. Útočník Sergej Kalinin zaznamenal v předchozích osmi zápasech pouze jeden kanadský bod, i tak dostává na ledě hodně prostoru. Domácí útočník Vincent Lecavalier s největší pravděpodobností odehraje první zápas v letošní sezóně. Gólman Michal Neuvirth, který vynechal vinou zranění minulá dvě utkání, by ještě neměl být pro tento mač v sestavě. Jakub Voráček v osmi odehraných zápasech získal tři body, ale ani jednou neskóroval. Svou sbírku by dnes rád rozšířil.

00:00 New York Islanders – Carolina Hurricanes

Carolina dnešním zápasem zakončí sedmizápasovou venkovní sérii. Islanders však pro ni nejsou oblíbeným sokem, protože loni s nimi třikrát ze čtyř možností prohrála. Vedení týmu zrušilo po výhře nad Detroitem trénink. Do utkání by jako jednička měl naskočit Cam Ward, zatímco start obránce Noaha Hanifina je nejistý. Novic v NHL totiž poslední zápas odseděl na tribuně. Trenér domácích Jack Capuano vrátil při tréninku útočníka Anderse Leeho do první formace k Tavaresovi a Baileymu. Do utkání nezasáhne zadák Thomas Hickey, který bude chybět minimálně měsíc vinou zraněné nohy.

00:00 Pittsburgh Penguins – Buffalo Sabres

Hostující kouč Dan Bylsma se vrací do dobře známého prostředí Consol Energy Centra. Tentokrát ale jako host. „Bude to hodně emotivní,“ pravil po tréninku. Do zápasu budou připraveni také útočníci Tyler Ennis a Sam Reinhart, kteří vynechali předchozí trénink. V brance by se měl představit Chad Johnson. Buffalu vychází přesilové hry, využilo každou čtvrtou. Marc-André Fluery, který pomohl Pittsburghu 33 úspěšnými zákroky porazit Washington 3:1, by se mohl postavit znovu do branky. Fleury odchytal zatím všech devět zápasů. Pokud by dnes odpočíval, dostane v brankovišti prostor Jeff Zatkoff.

00:30 Tampa Bay Lightning – Colorado Avalanche

Jedná se o první ze dvou plánovaných vzájemných zápasů v letošní sezóně. Colorado zrušilo středeční trénink, což znamenalo, že bylo povinné ranní čtvrteční rozbruslení před zápasem. Vůbec poprvé v letošní sezóně měl kouč Patrick Roy ráno v den tréninku k dispozici celý tým. V brance by se měl představit Semjon Varlamov. Hosté se trápí střelecky, Tampa nevstřelila gól již 120 minut a 17 sekund. „Nemyslím si, že je důvod k panice,“ zmírňuje obavy Steven Stamkos. Kdo bude hájit domácí branku, to zatím není jasné.

01:00 St. Louis Blues – Anaheim Ducks

Hostující útočník Ryan Getzlaf absolvoval ve středu operaci slepého střela, což znamená, že v tomto zápase bude chybět. V brance by se měl představit Frederik Andersen. Domácí tým přivítal na středečním tréninku dvě nové posily do sestavy – Dainiuse Zubruse a Martina Havláta. Do hry by se měl dostat také Scottie Upshall. Naopak zranění jsou stále Jaden Schwartz, Paul Stastny, Patrik Berglund a Kevin Shattenkirk. V brance Bluesmenů by měl startovat Jake Allen.

01:00 Winnipeg Jets – Chicago Blackhawks

V brance hostujícího týmu dostane přednost Corey Crawford. Nováček Tenner Kero, který byl povolaný z farmy, s hlavním týmem Hawks trénoval ve středu a nastupoval ve třetí formaci. Očekává se, že právě v zápase proti Jets odehraje první minuty v NHL. Winnipeg čeká poslední z šesti domácích utkání v řadě. Kouč Paul Maurice sice přímo neřekl, kdo nastoupí v brance, ale proslýchá se, že by měl chytat Ondřej Pavelec. Dobré výkony předvádí novic v sestavě Jets Nikolaj Ehlers (4+3).

01:40 Dallas Stars – Vancouver Canucks

Tyto dva týmy se utkávají v letošní sezóně poprvé. Kouč hostujícího celku nastínil variantu, že by do branky postavil Richarda Bachmana, který by si odbyl debut v ligovém ročníku 2015-2016. Útočník Brandon Prust a obránce Dan Hamhuis jsou zranění, a tak do Dallasu neodcestovali. Místo nich by se mohli představit Alex Biega a Brenden Gaunce, kteří byli povoláni z AHL. Na posledním tréninku Dallasu neudělal trenér Lindy Ruff žádné změny v sestavě. Do hry se vrací obránce Jason Demers. Mimo hru naopak zůstávají Patrick Eaves a Travis Moen.

02:00 Edmonton Oilers – Montreal Canadiens

Jedná se o první ze dvou vzájemných zápasů. Poslední tři utkání těchto dvou týmů vyhrál Edmonton. Montreal vynechal po prohře 1:5 s Vancouverem trénink. Obránce Jeff Petry bude dnes hrát proti svému bývalému zaměstnavateli. "Bude zajímavé vrátit se do prostředí, které znám. Nyní hraji za Montreal a chci vyhrát," řekl. "Pravdou je, že uvidím hodně hráčů, které znám a jsem s nimi kamarád. Jakmile se vhodí úvodní buly, všechno půjde stranou. Budu se soustředit jen a pouze na hokej," dodal. Domácí centr Connor McDavid prožívá velmi povedené období. Bodoval v šesti předchozích zápasech a celkově v prvních deseti zápasech NHL zaznamenal deset bodů. Edmonton udělal změny v sestavě. Z Farmy v AHL přišli Joey LaLeggia a útočník Tyler Pitlick. Naopak bek Justin Schultz a pravé křídlo Rob Klinkhammer byly umístěni na seznam zraněných.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.