bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Prokletí sedmého zápasu ožívá, Ducks mají potíže s posledním krokem

8. května 2017, 14:00

Martin Zíta

Poslední krok je nejtěžší. Klišé, které je pro Anaheim Ducks v posledních letech až noční můrou. Getzlafova parta v nedávné minulosti totiž vždy v rozhodující moment selhala. Prohra v šestém zápase s Edmontonem vše připomněla.

Ryan Getzlaf před šestým zápasem říkal, že nechce být kapitánem týmu, který vyhrál pátý zápas, ale týmu, který postoupí do dalšího kola. Snažil se tak krotit nadšení po dvojnásobném obratu – z 0:3 na 4:3 v samotném zápase a z 0:2 na 3:2 v sérii.

Kanadský útočník si totiž možná uvědomoval, že se svými parťáky nemá na zápasy, kdy mohou přes soupeře prokouznout do dalšího kola, nejlepší vzpomínky.

S Detroitem v roce 2013, s Los Angeles v roce 2014, s Chicagem v roce 2015 a Nashvillem v roce 2016, ve všech těchto případech měli Ducks po pěti zápasech v kapse tři výhry a mohli svého soupeře poslat na dovolenou.

Jenže to nezvládli, šestý duel ztratili a ve všech zmíněných případech navíc Anaheim za vyrovnaného stavu nezvládl následný sedmý zápas  – vždy na domácím ledě – a sezona skončila pro Getzlafa a spol.

„Dívám se na to následovně. Já jsem nebyl na lavičce a nebyl to stejný tým, jako máme letos. Tak moc je to jednoduché, je to zcela jiná situace,“ řekl po šestém zápase novinářům trenér Anaheim Randy Carlyle.

„Popravdě mi to je jedno. Mrzí mě, že to musím říct takto, ale vůbec mě to nezajímá,“ přidal k rychlému pohledu do nedávné historie útočník Andrew Cogliano. „Celou sérii tvrdě dřeme, dnes nás přehráli a bude se o tom mluvit.“

Edmonton přesto výhrou 7:1 v šestém zápase vrásky fanouškům kalifornského týmu jistě prohloubil.

Anaheim za dobu své existence sehrál na domácím ledě pět sedmých utkání a vyhrál jediné. V roce 2006 v posledním možném souboji přešel přes Calgary Flames. Celkem pak Ducks hráli osm sedmizápasových sériích, zvládli dvě.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.